Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян днями звітував перед урядовцями про стан та перспективи реалізації в області державної програми активізації економіки, проведення комплексу осінньо-польових робіт.

На початку виступу керівник області повідомив міністрам, що на Тернопільщині вдалося відновити роботу обласної ради. Валентин Хоптян поінформував про проведення пленарного засідання, про обрання голови, а також про рішення, які прийнятті на сесії. Очільник регіону заявив, що політична ситуація на Тернопільщині стабільна.

Валентин Хоптян доповів, що в рамках реалізації державної програми активізації економіки аграрним сектором Тернопільщини за дев’ять місяців 2013 року забезпечено виробництво валової продукції сільського господарства на суму  - 5,6 млрд. грн., що на 0,3 відсотки більше до минулого року. Майже за три роки діяльності на посаді голови ОДА Валентин Хоптян повідомив, що в регіоні вдалося вдічі збільшити виробництво зерна. Очікуване валове виробництво зерна з урожаю 2013 року - 2170,3 тис. тонн. Як повідомив керівник області, резерви виробництва в регіоні зерна ще є.

«Є ряд фермерських господарств на Тернопіллі, які в перспективі можуть працювати над виробництвом зерна. Ми цю роботу проводимо і ведемо переговори з аграріями», - заявив голова ОДА.

Як доповів Валентин Хоптян, в розвитку інфраструткури аграрного ринку за два останні роки введено в експлуатацію зернових елеваторів силосного типу загальною потужністю 480 тисяч тонн одночасного зберігання зерна,  в тому числі в поточному році три елеватори загальною потужністю 245 тис. тонн в Борщівському, Козівському та Лановецькому районах.

«На досягнутому ми не зупиняємось. Нещодавно ми заклали капсулу під будівництво нового комбікормово-елеваторного комплексу потужністю 180 тисяч тонн одночасного зберігання зерна у селі Острів. Найближчим часом з такою ж потужністю ми відкриємо і елеватор у Гусятині, а також млин, щоб торгувати не лише зерном, а й комбікормом, борошном», - повідомив Валентин Хоптян.

За словами голови ОДА, з метою нарощування обсягів виробництва овочів у с. Синьків Заліщицького району проводиться будівництво другої черги тепличного комплексу на площі 30 га, перша черга площею 10 га була здана в експлуатацію у вересні 2012 року. На сьогодні господарством зібрано 1,3 тис. тонн овочів. Для зберігання фруктів у  ФГ “Гадз” Бучацького району проведено реконструкцію складського приміщення ємністю 2 тис. тонн та встановлено холодильне обладнання.

Велику увагу влада області приділяє і роботі молочних комплексів. Введено в дію два молочних комплекси в ТОВ «Бучачагрохлібпром» Бучацького району потужністю 1200 гол. корів кожен. Завершується будівництво та реконструкція третього молочного комплексу  на 1200 голів корів в цьому ж підприємстві. Обсяг виконаних робіт складає 87%. Термін введення комплексу в дію  2014 рік. Введено в дію комплекс з вирощування та відгодівлі свиней у Лановецькому районі ПАП «Агропродсервіс» с. Оришківці на 40 тис. голів.

За словами голови Тернопільської ОДА, сьогодні в області одна із найбільших кількостей спиртових заводів. Державною  Програмою активізації економіки  на  2013 – 2014 роки, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України, на  території області передбачено  проведення перепрофілювання на випуск біоетанолу 2 спиртових  заводів  державного підприємства «Укрспирт» - ДП «Зарубинський спиртовий завод», ДП «Ковалівський  спиртовий  завод» і нарощування потужності з виробництва біоетанолу на Хоростківському місці провадження діяльності  ДП «Укрспирт». Згідно з планом, перепрофілювання і введення в експлуатацію потужностей з виробництва біоетанолу на даних спиртових заводах  передбачено у 2014 році і знаходиться в компетенції ДП «Укрспирт», в управлінні якого знаходяться підприємства спиртової  галузі області. Крім цього, як повідомив Валентин Хоптян, зараз йдуть переговори щодо створення в області заводу з виробництва біоетанолу.

Окрему увагу голова Тернопільської ОДА приділив питанню виробництва цукрових буряків. Сьогодні в області знаходиться  8 цукрових заводів загальною потужністю з  переробки 29,9 тис. тонн цукрового буряка на добу. Цього року заготівлю цукрових  буряків здійснює 7 цукрових  заводів. Станом  на 1 листопада  переробку буряків і  виробництво цукру проводить 4 цукрових заводи. Ними вже перероблено 634 тис. тонн  сировини і вироблено  80,4 тис. тонн цукру. За словами Валентина Хоптяна, за сезон  передбачається виробити понад 158 тис. тонн бурякового цукру. Голова ОДА звернув увагу міністрів на необхідність прийняття в Україні програми з підтримки виробників та переробників цукру, а також наголосив на важливості дотаційності тих, хто займається вирощуванням цукрового буряка.

На Тернопільщині спостерігається позитивна динаміка у таких сферах, як: тваринництво, рослинництво та овочівництво. Окрему увагу міністрів керівник області привернув до перспектив розвитку на Тернопільщині садівництва, а також заявив, що в регіоні розробляється для цього спеціальна програма.

Також голова Тернопільської ОДА доповів, що в регіоні завдяки тісній співпраці влади, бізнесу та громадськості вдається проводити реформи у всіх галузях, а це дозволяє покращити життя мешканців.

Роботою голови Тернопільської ОДА щодо реалізації в області державної програми активізації економіки в уряді залишились задоволеними. Тернопільщина від міністрів отримала ряд завдань, головне з яких – не збавляти темпів розвитку.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.