Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна нагородив учасницю національно-визвольного руху Марію Штепу, уродженку села Ромашівка Чортківського району.

Почесну нагороду наша землячка отримала згідно Указу Президента України за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм. 

Марія Степанівна у підлітковому віці брала активну участь в діяльності патріотичної організації «Просвіта», а в 1942 році вступила до молодіжної ОУН. Працюючи у райфінвідділі села Білобожниця Тернопільської області, була зв'язковою ОУН-УПА під псевдонімом «Тополя». Повідомляла про небезпеку в села, де мала бути облава, щоб уникнути нерівних боїв у разі оточення повстанців енкаведистами. Допомагала пораненим повстанцям, діставала ліки.

Арештована 12 грудня 1946 року, витримала страшні тортури у КПЗ, однак не зізналася ні в чому. Відбувала ув'язнення в Мордовії - 10 років, працюючи на лісоповалі.

Все своє життя Марія Штепа присвятила громадській праці з метою розбудови Української держави.  Повернувшись із заслання, підтримуваланаціоналістичний дух на рідних теренах, організувавши у 80-х роках церковний хор в селі Білобожниця, який проводив репетиції у неї вдома. Ініціювала спорудження пам'ятника "Жертвам тоталітарного режиму" у центрі цього ж села, та відновлення могили Січового стрільця на Білобожницькому цвинтарі. З часу проголошення незалежності України Марія Штепа бере активну участь в громадсько-політичному житті нашої держави. Проводить зустрічі з молоддю та учнями, розповідаючи про буремні роки підпільної боротьби, тим самим виховуючи у них патріотизм, любов до України, високу громадянську свідомість.

Нагадаємо,державну нагороду нещодавно отримав ще один житель Тернопільщини, заступник голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих Ігор Олещук.

Примітка ТТ. Керівника Тернопільської ОДА Степана Барну в політичних колах давно називають "тернопільським Ющенком". Адже він, як і колишній Президент України Віктор Ющенко, вміє піаритися, хоча й робить це щиро, напевно, демонструючи свою близькість до простого люду, й особливо, до людей похилого віку. Залишилося панові Степану хіба бджолярством зайнятися, і тоді він буде як і його колишній партійний шеф, Віктор Андрійович...

Керівник ніякий, зате народний ... 

  степан барна, фото, бабки, тернопільський тиждень

  Фото з сайту Терен

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.