Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про перспективи оснащення обласного онкодиспансеру комплексом  для дистанційної променевої терапії йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна з керівником програм і проектів Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Вікторією Миколаюк.

Вікторія Миколаюк повідомила, що Фонд Ріната Ахметова реалізовує проект «Рак виліковний. Своєчасна діагностика і лікування онкологічних захворювань». У рамках цього проекту Фонд закуповує унікальне устаткування для боротьби з онкологічними захворюваннями.

Мета проекту - запровадити кращі за світовим стандартом практики діагностики та лікування онкологічних захворювань в Україні.

Відтак, Фонд має намір поставити у Тернопіль сучасний комплекс для променевої терапії, який буде використовуватися для лікування онкохворих громадян.

На думку Вікторії Миколаюк, використання такої апаратури дозволить підвищити якість медичних послуг, які надаються пацієнтам та полегшити роботу медиків.

Про важливість реалізації такого проекту для Тернопільщини висловився й присутній на зустрічі головний лікар обласного онкологічного диспансеру Шагін Бабанли. Передумовою ж для отримання комплексу для променевої терапії є підготовка відповідних приміщень у диспансері та забезпечення підготовки спеціалістів.

Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян високо оцінив таку ініціативу Фонду Ріната Ахметова та запевнив, що влада докладе максимум зусиль, щоб вирішити всі питання, пов’язані з можливістю отримання такої апаратури.

«Сьогодні ми не лише говоримо про важливість модернізації галузі охорони здоров’я, але й робимо в області кроки в напрямку цих позитивних змін. Отримання сучасного обладнання для лікування онкохворих є надзвичайно потрібною для Тернопілля справою. А тому ми зробимо все, щоб цей проект було успішно й у стислі терміни реалізовано на Тернопільщині», - сказав Валентин Хоптян.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.