Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Музей ретро-автомобілів незабаром може з’явитись у Тернополі. Втілити таку ідею в життя хоче колекціонер Тарас Демкура. Сьогодні чоловік вже працює над цим – шукає достойне та велике приміщення.

Тарас Демкура, колекціонер ретро-автомобілів: «Ми зараз працюємо над тим, щоб створити постійно діючий критий музей. Ми шукаємо місце. Надіємось, що міська влада нам допоможе знайти таке місце, щоб цілий рік можна було там працювати і щоб там була така своя ретро-кав’ярня».

Колись, у 1990-х роках, у столиці Франції, Парижі, Тарас Демкура побачив виставку ретро-автомобілів. Красиві старовинні машини дуже сподобалися чоловікові. Тоді йому спало на думку, що непогано було б зробити щось подібне і в Тернополі.

Тарас Демкура, колекціонер ретро-автомобілів: «Я бачив, як багато сімей підходять фотографуються, навіть діти фотографуються. Я подумав: а чому б це не зробити в Тернополі? Така мрія давно зародилася, але, звичайно, не було можливості. І коли вже більш менш стабілізувалися відносини в бізнесі, став трохи кращий фінансовий стан, тоді можна було задуматися. І я дізнався, що багато автомобілів скуповують за копійки і вивозять за межі України. Тому я вирішив зробити все, щоб дійсно залишилось щось у Тернополі, в Україні, щоб наші діти це бачили».

Сьогодні у колекції – 18 ретро-автомобілів. Найстарші – з 1933 року. Із деякими машинами пов’язані цікаві історичні факти.

Тарас Демкура, колекціонер ретро-автомобілів: «Ще є в нас «Майбах» 1939 року, який був у Вінниці в резиденції Рейха. Ми його найшли у Вінниці. Є навіть автомобіль, на якому колись їздив генеральний секретар КПРС Брежнєв. Так само ми його готуємо для того, щоб він був на ходу. Є багато автомобілів з історією».

Ретро-автомобілі користуються популярністю серед людей. Часто їх орендують на дні народження, бенкети і весілля, повідомляє ІНТБ


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.