Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Саме про факти вимагання грошей у студентів-державників написав учасник Форуму файного міста. Хлопець розповів історію свого друга і попросив поради у тернополян.

- Мій Друг навчається в коледжі імені В’ячеслава Чорновола у Тернополі. І коли він проходив на державне навчання, платив 1583грн., – пише учасник, – після того, як він провчився рік, йому сказали знов платити 1583 грн. А тепер один студент сказав, що не буде платити, то йому відповіли,  що у нього будуть проблеми з деканом. Так цей коледж залякує студентів і вимагає гроші. Хочу запитати вас чи ви знаєте що робити в такому випадку?

На повідомлення учасника форуму відгукнулися багато тернополян. Дехто захищає коледж, дехто підтверджує подібні випадки. Зокрема, форумчанка Іра пише, що «ще влітку, у рік вступу, на загальних зборах батьків керівництво попереджає про ці збори, тому подібні зауваження є недоречні»

 Інші ж кажуть, що по Тернополю блукають багато «слухів» про офіційне, можна сказати, хабарництво.

- Коли я там вчився (1998-2002), там брали гроші, – пише форумчанин. – З мене хотіли брати гроші, коли я переходив у 10 клас з 9го. Але батьки сказали, що навчання безплатне. Після цих слів мене чекав письмовий екзамен з української мови.

За словами формучанина, йому не пощастило. Адже посадили його у кабінеті завуча, а та продиктувала одне речення з диктанту і вийшла. Так він й не здав того «екзамену».

Загалом же тернополяни радять звертатися у міліцію та прокуратуру. Та хто буде сміливим та що буде з «офіційними» хабарниками далі?

До речі, форумчани й придумали навіть девіз коледжу, пише «Погляд»
Брали, берем і будем брати гроші.
І прокуратура чи міліція мало вам поможе.
Бабло переможе.

До слова, цей коледж, який колись був інститутом, очолює депутат Тернопільської міськради Марія Бабюк, яка, як зазначено на офіційному сайті, перебуває зараз в лавах Української народної партії (на фото на передньому плані)

        

 

Коментарі  

 
+2 #4 Степан Комарницький 17.09.2012 08:17
плітки плітками але багато дуже слухів іде про навчальні заклади всі знають розуміють і нічого майже не роблять. :-)
Цитувати
 
 
-4 #3 vira 13.09.2012 17:01
ля ля не треба, а краще факти. а скандали виникають чомусь регулярно з чітко-визначеним відрізком часу. чому??? і кому це вигідно? знов комусь перейшли дорогу? якщо ваш адмін там вчився, то мав би знати, що на державній формі є додаткові освітні послуги - додаткові факультативні заняття, за які і платиться гроші. офіційно. а от якою ціною здають екзамени у наших університетах (і контрактники і державники)ви чомусь не пишете
Цитувати
 
 
+4 #2 ред.ТТ 13.09.2012 14:52
навіть якби наш адмін не вчився в тому коледжі і не знав ситуацію зсередини, а він 2 роки тому його закінчив, то б все рівно в таке вірили, тому що ці скандали постійно виникають, так що не треба тут ля-ля. будя-який місцевий журналіст про це знає, інша справа. що в газетах цього чи на ТБ не скажуть. бо пані Бабюк депутат і зі всіма знається...
Цитувати
 
 
-5 #1 vira 13.09.2012 14:38
а вам, шановні автори, не встидно за новину брати балачку з форуму за основу, яка не підтверджена нічим лиш плітками і ниттям нездар? вішати такі серйозні безпідставні звинувачення на заклад - це по крайній мірі - непрофесійно.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.