Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Будь – які гострі предмети, ліки і продукти харчування не радять давати дітям у дитсадки працівники освіти. Це небезпечно і має негативний вплив на здоров'я дитини.

Моя дитина часто хворіє, відколи почала ходити у дитячий садочок,- звернулася у редакцію ”20 хвилин” читачка Вікторія Ковальчук. - Знаю, така проблема існувала постійно. Та, коли батьки приводять у групу хворих дітей і дають їм із собою мішечок з ліками, це вже занадто. Тому у мене виникає питання. Що можна давати, а що ні дитині із собою у дитячий садочок?

Щоб прояснити ситуацію ми звернулися до начальника міського управління освіти Раїси Сауляк.

- Батьки повинні розуміти, що давати дітям будь-які предмети у дитячий заклад – небезпечно,- зауважила фахівець. - Все, що можна і потрібно давати дитині із собою це – змінний одяг, взуття і носова хустинка.

Інколи адаптуватися у дитячому садку допомагає улюблена іграшка, її можна приносити, щоб не травмувати дитину. Всі інші, гострі і дороговартісні предмети категорично заборонені. Для того існують іграшки, які є в наявності дитячого садочка.

- Приносити ліки і засоби профілактики у дитсадок теж не можна,- зазначила пані Сауляк. - Хвора дитина повинна сидіти вдома. Правда є винятки для тих батьків, чиє дитя має серйозні хронічні захворювання. Тоді все потрібно узгодити із завідуючою і вихователем. У такому випадку ліки повинні зберігати і видавати медсестра.

У дитячих закладах добре харчують, тому заборона стосується і продуктів. Солодощі і соки можуть спровокувати отруєння, їх давати дитині із собою не потрібно.

- Ми ніколи не можемо бути впевнені в їхній якості, каже Раїса Сауляк. - Але знову ж таки, існують винятки. Є діти, які не витримують перерву між харчуванням через хвороби шлунку. Тоді, попередньо домовившись із завідуючою і вихователем можна принести негазовану воду, яблуко і сухе печиво.

Фахівець радить батькам, не впадати у відчай, бо через контактні хвороби проходять усі діти. Треба більше загартовувати свою дитину і звертати увагу на її психологічне оточення. Непоодинокі випадки, коли проблему треба шукати і вирішувати у сім'ї, пише "20 хвилин"

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.