Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Затверджено заходи з відзначення в області 75-річчя від дня народження відомого громадського діяча, науковця, краєзнавця, археолога, мистецтвознавця, Заслуженого діяча мистецтв України Ігоря Ґерети.

В рамках пошанування життя і творчості цієї непересічної особистості заплановано провести у навчальних закладах краю та закладах культури тематичні уроки, виховні години, лекції, інші просвітницькі заходи 

Також в вересні цього року в музейних установах, бібліотеках діятимуть фото-документальні та книжкові виставки, присвячені пам’яті Ігоря Ґерети.

У вересні ж буде проведено й науково-краєзнавчу експозицію «Ігор Ґерета – історик, археолог, культуролог, громадсько-політичний діяч».

Ще одним, у переліку пропам’ятних заходів, стане виготовлення тематичного конверту та його спецпогашення з нагоди 75-річчя І.Ґерети.

Довідково: Ігор Петрович Ґерета (народився 25 вересня 1938, Скоморохи Тернопільського району - помер 5 червня 2002, похований у смт.Велика Березовиця) - український археолог, мистецтвознавець, історик, поет, викладач і громадсько-полі­тичний діяч. Заслужений діяч мистецтв України (1998).

Депутат Тернопільської обласної ради І—IV-го скликань (від 1990), член її президії, голова постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації. Організатор і директор Інституту національного відро­дження України (від 1991; нині носить ім'я Ґерети). Голова Тернопільського осередку НТШ (від 1996). Почесний громадянин міста Тернопіль (2003, посмертно).

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.