Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

18 червня розпочав свою роботу Всеукраїнський педагогічний практикум «Світтворчості» директорів Кримського республіканського, обласних, Київського та Севастопольського міських еколого-натуралістичних центрів (станційюних натуралістів).  Форум відбувся у Тернополі, в приміщенні Українського дому «Перемога».

Роботу семінару благословив отець Іван Гуня.

Вітаючи учасників практикуму, перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський підкреслив: «Шановні учасники всеукраїнського  педагогічного  практикуму «Світ творчості», дорогі краяни та гості Тернопілля! Від депутатського корпусу Тернопільської обласної ради, від себе особисто радо вітаю Вас із відкриттям такого представницького педагогічного форуму в Тернополі.

Діяльність позашкільних закладів важко було переоцінити і в попередні періоди суспільного розвитку України, нині ж ваша робота, як то кажуть,  – на вагу золота. Адже з однієї сторони все менше і менше залишається освітніх та мистецьких установ, котрі б безкоштовно опікувалися дітьми у позаурочний час, а з іншої – займалися просвітницькою роботою в природоохоронній сфері, виховували навики дотримання екологічної безпеки.

Особливо приємно, що захід цей проходить в ювілейний для Тернопілля рік – 65- ліття юннатівського руху на Тернопільщині. І хоча діяльність наших юннатівських зібрань на цілих 20 років молодша від Всеукраїнських, за весь час від свого створення зроблено чимало. Адже  юннатівський рух – це унікальне явище, своєрідний масштабний педагогічний експеримент, що показав насправді чудові результати. Успішність своєї роботи Тернопільський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді демонструє і сьогодні. Наразі його вихованцями є  більше тисячі дітей. Ще важливіше, що своєю увагою ця комунальна установа Тернопільської обласної ради не обходить і дітей з особливими потребами. Велике спасибі за це керівництву центру та його працівникам. Оскільки у перспективі катастрофічне погіршення  екологічної ситуації, цей величезний досвід, переконаний,  є неоціненним.

Багато зроблено працівниками Центру не лише щодо екологічного виховання. Відродження українських традицій, повернення традиційних ремесел – це далеко не весь перелік того, що роблять його педагоги. По всій області відомі майстер-класи із писанкарства, соломо- та лозоплетіння, бісероплетіння, флористики. Дідухи, виготовлені вихованцями Центру, прикрашають не одну установу Тернополя у Різдвяні дні. Цьогорічний восьмиметровий дідух став відомим на всю Україну.

Тож ще раз вітаю учасників педагогічного  практикуму «Світ творчості», бажаю вам плідної праці, хорошого спілкування, гостям краю зичу хорошого знайомства із областю, нашими природними, історичними, релігійними пам’ятками, нашими людьми, а ще –  полюбити наше Тернопілля й неодноразово відвідувати край вже із своїми вихованцями та рідними. Успіху!».

Тернополяни та гості ознайомилися із виставкою, на якій були представлені роботи вихованців обласного та районних центрів

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.