Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Упродовж минулого та поточного років прокуратурою Тернопільської області виявлено ряд фактів невиконання судових рішень про накладення на правопорушників адміністративного стягнення у виді громадських робіт та службового підроблення з боку ряду сільських голів області, які замість того,  щоби   забезпечити   контроль   за  відбуванням   порушниками громадських робіт, видавали недостовірні документи про відпрацьовані громадські роботи.Так, лише у поточному році прокурорами Бережанського, Гусятинського, Збаразького, Зборівського, Козівського, Кременецького і Шумського районів порушено 8 кримінальних справ даної категорії, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 382 КК України. Із них 4 – стосовно голів органів місцевого самоврядування (Гусятинський, Зборівський, Козівський та Кременецький райони) уже направлено до суду з обвинувальним висновком, а по 4 справах слідство триває.

Схема вчинення даних злочинів, як свідчить практика, фактично ідентична і є характерною для усіх регіонів області.

Проведеним у вказаних кримінальних справах досудовим слідством встановлено, що відповідно до постанов місцевих судів області, за вчинення громадянами адміністративних правопорушень, в основному пов’язаних з керуванням транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП), на них накладалось адміністративне стягнення у виді певної кількості громадських робіт.

Нагадаємо, що відповідно до положень ст. 30-1 КУпАП громадські роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, у вільний від роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування. Громадські роботи призначаються судом на строк від 20 до 60 годин і відбуваються не більш як чотири години на день.

Міжрайонними відділами Кримінально-виконавчих інспекцій УДД України з ПВП в Тернопільській області (КВІ) виконання вказаних судових рішень доручалось керівникам місцевих сільських рад, якими видавались розпорядження про прийняття їх до виконання.

Разом з тим, голови сільських рад, діючи умисно, шляхом вчинення службового підроблення, складали, підписували та скріплювали гербовою печаткою інформації, в які вносили завідомо неправдиві відомості про відпрацювання громадянами встановленої кількості громадських робіт. Надалі, ці недостовірні дані скеровувалися начальникам МВ КВІ УДД України з ПВП в області.

Слідством доведено, що громадяни, фактично, жодного дня, із зазначених у інформаціях сільських рад, не працювали, і, відповідно, призначене за рішеннями судів адміністративне стягнення – не відбули. За таких обставин рішення судів залишаються не виконаними, своєї мети адміністративне покарання не досягає, а правопорушники, які попри все повинні були своєю безоплатною працею принести користь сільській громаді – ухиляються від покарання.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.