Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«Купатися заборонено!», «Ловити рибу заборонено!» — такі таблички можна зустріти мало не біля кожного ставка чи озера на Тернопільщині. Практично всі водні плеса нині — в оренді приватних структур, ось вони й диктують свої правила.

Нещодавно у селі Озерній, що у Зборівському районі, дітей, які пішли ловити рибу на місцевий ставок, орендар… намагався нагодувати спійманими ними живими карасиками, – пише “Голос України”. До речі, договір оренди з приватником закінчився ще в березні, але він і далі почувається господарем ставка. Дедалі частіше громади порушують питання про те, щоб забирати в таких орендарів водойми й оголошувати конкурс на облаштування масових місць відпочинку. Тим більше що надходження до місцевих бюджетів від орендованих ставків — мізерні.

Зважаючи на це, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручила місцевим органам виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування до початку купального сезону зобов’язати орендарів водних об’єктів облаштувати місця масового відпочинку. З тими, хто відмовиться це робити, розривати угоди. В договорах оренди мають бути передбачені угоди з рятувально-водолазною службою, створення рятувальних постів і визначено відповідальних осіб за санітарний став та екологічну безпеку.

До речі, купатись у найбільшому в області Тернопільському ставі санітарна служба міста також не радить: тут удвічі перевищено допустимий рівень кишкової палички, – повідомляє Nтer.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.