Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

 

Прокуратурою вжито заходів щодо захисту інтересів територіальних громад у сфері містобудівної діяльності

Органами прокуратури області вживаються заходи реагування щодо наповнення місцевих бюджетів коштами на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктуринаселених пунктів.

Прокурорськими перевірками виявлено непоодинокі факти ігнорування посадовими особами органів місцевого самоврядування та замовниками будівництва вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діальності», відповідно до якого забудовники зобов'язані сплачувати кошти до місцевих бюджетів на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів.

Для прикладу, прокуратурою міста Тернополя встановлено, що всупереч вказаним вимогам закону між Тернопільською міською радою та 18 замовниками будівництва, які здійснювали забудову земельних ділянок у місті Тернополі, договори про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста не укладені. Це негативно вплинуло на формування дохідної частини місцевого бюджету та знизило ефективність та результативність роботи органу місцевого самоврядування.

Аналогічні порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності виявлено прокурорами також у всіх районах області.

На бездіяльність посадових осіб органів місцевого самоврядування прокурорами відреаговано поданнями, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 11 посадовців місцевих рад. 

Окрім того, за наслідками розгляду документів прокурорського реагування, органами місцевого самоврядування вжито заходів щодо укладення із забудовниками понад 40 договорів.  

Додатково:

За активної позиції прокуратури до місцевих бюджетів стягнуто із замовників будівництва майже 1 мільйон гривень на створення і розвиток інфраструктуринаселених пунктів.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.