Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернополі розпочались репресії проти активістів «Євромайдану». Про це заявила член страйкового комітету в Тернополі Марія Чашка.

Близько обіду до телеканалу TV-4 звернулась також директор Галицького коледжу Марія Баб’юк. Вона отримала повістку в суд. Активістів майдану Володимира Стаюру, Марію Чашку та Марію Баб’юк підозрюють у скоєнні злочину – блокування Тернопільської облдержадміністрації. Судове засідання мало відбутись у понеділок о 16 годині. Але секретар міськрайонного суду повідомила: засідання перенесли на 12 грудня. Запобіжний захід, який пропонують слідчі для підозрюваних – 2 місяці домашнього арешту.

“Вже підійшли працівники прокуратури, міліції – правоохоронних органів до голови страйкому Володимира Стаюри з пред’явленням якихось невідомих звинувачень. Мають намір його затримувати. Є інформація про те, що ми очікуємо репресій стосовно мене та інших активістів майдану. Я прошу громаду не лякатися цього. Ми занадто довго боялися, ми занадто довго сиділи по кутках. Нас тепер піднялося так багато, що вони нам не страшні. Допоки ми разом”, – каже член страйкового комітету в Тернополі Марія Чашка.

Повістку в суд отримала і директор Галицького коледжу Марія Баб’юк.

“Наші працівники обласної державної адміністрації звернулися з відповідною заявою, напевно, в прокуратуру, я так думаю, бо це прокурор підписав документи. Десь 50 осіб, які звернулися звернулися з заявами, виявляється, в прокуратуру про те, що частина тернополян перешкоджала їм працювати, захопили, тут взагалі інкримінується, що захопили приміщення обласної адміністрації. В ході досудового розслідування, виявляється вони вже його проводили, що дане кримінальне правопорушення вчинили Стаюра, Чашка,  Баб’юк та інші особи”, – зазначає Марія Баб’юк.

Повісткою Марію Баб’юк викликали у міськрайонний суд для того, щоб вибрати міру запобіжного заходу у кримінальному провадженні. Марія Петрівна каже – це репресії проти активістів євромайдану і спростовує звинувачення.

Ми нічого не захоплювали, ми нікуди не заходили в приміщення, ми насильно не зупиняли. Так, ми агітували, розказували, просили навіть їх, що будьте разом з нами, хай притягне влада до відповідальності тих людей, які вчинили побиття журналістів, наших дітей. Але виявляється, що це у них не злочини. Це наші злочини за те, що ми мирно стояли, бо десять раз говорилося про те, що ми мирна демонстрація”, – наголошує Марія Баб’юк.

За блокування адмінбудівлі та знищення банеру слідчі оголосили повідомлення про підозри у скоєнні злочинів, таке повідомлення з’явилося сьогодні на сайті обласного управління міністерства внутрішніх справ України: “Працівники міліції повідомили про підозру особам, які у місті Тернополі організували та вчинили кримінальне правопорушення, передбачене статтею 341 Кримінального кодексу України”, – йдеться на сайті.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.