Нове на сайті:
Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернополяни вкотре піднялись на протест проти забудови у самому центрі міста.

На території колишньої “ Жені-Женічки”  незабаром мають почати будівництво  5-поверхового житлового будинку, нагадують 20 хвилин.

Уже два роки поспіль мешканці будинків, що на вулицях Сагайдачного 4, 6, 8 та Грушевського  1 борються з будівельною компанією “Креатор-Буд”. На свої запити щодо дотримання будівельних норм тернополяни 3 жовтня отримали відповідь від директора “Креатор-Буду” Ігоря Гуди.

- “Будівельні роботи триватимуть близько календарного року, - йдеться у листі. – Забудовником гарантується під”їзд до дитячого майданчику з дотриманням ДБН, збереження зелених насаджень на території, проведення будівельних робіт у робочий час без використання важкої техніки та будівельних технологій, які б спричиняли надмірне шумо- та пилонавантаження”.

Проїзду до території немає. Важку техніку пускатимуть через Театральний майдан, пояснив пан Гуда.

- Не знаю, як вони це робитимуть. Може, зведуть якийсь додатковий масив над майданом, - каже адвокат Петро Солонинко. – Це ж не вулиця, а прибудинкова територія. Тут їздити не можна. Але забудовник вже все погодив з міськрадою. Вони знайшли вихід – завозити техніку через Театральний майдан.

Міськрада ще у 2011 році своїм рішенням передала територію “Креатор-Буду”. Тернополяни одразу подали позов до суду з метою скасування цього рішення.

- Наразі справа є в Львівському апеляційному суді, - продовжує пан Солонинко. – У крайньому випадку будемо подавати до Європейського суду з прав людини. Будинок на Сагайдачного – в аварійному стані. Будь-яка вібрація може серйозно його ушкодити, якщо не повністю зруйнувати.

Мешканці прилеглих будинків налаштовані радикально. Вони подають запити в різні установи. Просять усіх активісті, громадських діячів та політичних лідерів допомогти їм.

-  Землю тут віддали за безцінь, - каже  голова ініціативної групи мешканців будинків по вул. Сагайдачного, 6, 8 і Грушевського, 1 Олег Климчук. - Дане будівництво не прописане в генеральному плані міста. Наші будинки можуть почати валитись нам на голову. А ще тут же ж дитячий майданчик. Не віриться, що його залишать.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.