Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тепер певний час «піаритимуть» не тільки соціальні магазини, а й аптеки.

У Тернополі ліквідують аптечні кіоски. Закриватимуть такі заклади у лікарнях та поліклініках. Тому відтепер пацієнти не зможуть купувати необхідні медикаменти на місцях. Замість уже звиклих пунктів для реалізації ліків міська влада обіцяє відкрити так звані «соціальні» аптеки. Але коштів на впровадження цього благодійного проекту – обмаль. Тому наразі в обласному центрі буде лише три «соціалки».

Ростислав Левчук, начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міськради: «Ми для початку в усіх трьох міських лікарнях плануємо відкрити «соціальні аптеки», – із «соціальними» цінами».

У майбутньому в медичній галузі міста може виникнути чимало конфліктних проблем, кажуть фахівці. Одна із них – заборгованість заробітної плати працівникам цієї сфери. Усе це пов’язано з коштами, які цьогоріч держава недодала.

Ігор Дулеба, голова комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, сім’ї, матиринства, дитинства: «Складається парадоксальна ситуація, що ті кошти, які мав би давати Кабінет міністрів по формулі, він їх не додав. У нас є дійсно проблема, яка може виникнути із заробітною платою. Також ви знаєте, що зараз буде стояти питання підвищеної ціни на газ, тобто це – підвищення енергоносіїв. І знову виникне проблема. Хоча це все має фінансувати держава».

Керівники медичної галузі також похвасталися реалізацією 20 добрих справ, які повільно, але втілюють у життя. В управлінні охорони здоров’я стверджують, що надання відповідних послуг у Тернополі значно покращилися. А скарги громадян беруть до уваги та по мірі можливості ліквідовують недоліки.

Ростислав Левчук, начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міськради: «Незважаючи на недофінансування, в місті проводилися капітальні ремонти: в лікарні швидкої допомоги – капітальний ремонт інфекційного відділення, в лікарні №2 – ремонт ліфтів, у лікарні №3 – ремонт покрівлі, у дитячій лікарні – ремонт приміщень поліклініки».

Ще в управлінні запланували закупівлю необхідного медичного устаткування, яке повинне полегшити людям життя, і вони не їздитимуть на лікування та діагностику в інші міста України. А ось нові спеціалізовані медустанови найближчим часом відкривати не будуть, каже Ростислав Левчук. Центри паліативної і хоспісної допомоги, які хотів реалізувати в нашому місті колишній міністр охорони здоров’я Василь Князевич, у Тернополі недоречні, – кажуть посадовці. По перше, це дороге задоволення, а по-друге, в обласному центрі є 6 безкоштовних ліжок хоспісної допомоги. Цього, каже Левчук, – достатньо.

Ростислав Левчук, начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міськради: «Відповідно до стандартів і розрахунків, на Тернопіль потрібно 10 хоспісних ліжок. Це заклад, який дозволяє людям піти з того життя».

Не забув Ростислав Левчук і про звільнених медиків поліклінік Комбайнового заводу та «Ватри». Начальник відділу охорони здоров’я каже, що позовів у суд не було, тому вважає, що ситуація стабілізувалась.

ІНТБ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.