Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

А в області стане менше районів

Адміністративна реформа, котру започаткували в Україні, незабаром торкнеться і Тернопільської області. Поки що відомо, що врешті у нашому краї зменшиться кількість районів.

Чи залишиться Тернопіль обласним центром та які райони планують ліквідувати, наразі невідомо, розповів губернатор Валентин Хоптян 21 лютого.

- Адміністративна реформа таки буде. Це питання раніше вже піднімали, і тепер ми повернемося до нього, – каже голова обладміністрації. – Однак які саме райони ліквідують і як усе відбуватиметься, ще невідомо. Нині ми працюємо над створенням команди держслужбовців різних рівнів, які вивчали б це питання. Але я буду наполягати на тому, щоб Тернопіль залишився обласним центром.

Проводячи адмінреформу, чиновники, за його словами, керуватимуться досвідом Польщі. Наша західна “сусідка” після розвалу Радянського Союзу приблизно втричі скоротила кількість адміністративних одиниць, котрі відповідають нашим областям і районам.

- Поляки відразу після розпаду Союзу взалися до адмінреформи і добилися завдяки цьому значного успіху, – наполягає Валентин Хоптян. – Команда держслужбовців поїде у Польщу, у Підкарпатське воєводство, аби переймати досвід у цій справі та спілкуватися із тамтешніми чиновниками.

За словами губернатора, завдяки адмінреформі підвищиться ефективність роботи держапарату, хоча кількість чиновників знизиться.

До речі, пан Хоптян заявив, що адмінреформу на Тернопіллі розпочнуть зі скорочення його заступників. Також керівник області зауважив, що вже триває моніторинг та аналіз роботи кожного з обласних управлінь, аби оптимізувати їхній кадровий склад.

- Хочу зауважити, що скорочення працівників обладміністрації передбачене у межах 30%, – нагадує Валентин Хоптян. – Уже сьогодні ми не набираємо працівників на вакантні місця. Крім того, хочу заявити, що замість шести заступників у мене буде тільки троє.

Нагадаємо, про скорочення кількості заступників губернатор говорить ще з січня. В обладміністрації працювали п’ять заступників: перший – Василь Коломийчук і чотири галузевих заступники – Миколола Головач, Ольга Гузар, Петро Гоч та Андрій Фліссак.

Про це пише газета “20 хвилин”.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.