Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нещодавно міський голова Тернополя проводив прес-конференцію, на яку журналістів скликали під приводом «відкритого звернення».
«Тернопільський тиждень», як того і вимагала прес-служба міського голови, надіслав свої запитання, на які ми планували отримати відповіді.
Спочатку нам було цікаво, які взаємовідносини міської ради і особисто мера з правоохоронцями? Зокрема, в питанні надання матеріальних благ: квартир, ділянок під забудову, реалізація цільових програм тощо. Бо в інтерв’ю одній з газет Сергій Надал заявив, що жодної земельної ділянки чи квартири представникам силових структур Тернополя очолювана ним мерія не виділяла.
Сергій Віталійович щиро зізнався, що взаємовідносини з силовиками у нього виключно робочі.
Пан Надал зазначив: «Ми не видавали жодної квартири, яка є в комунальній власності міста, правоохоронним органам. На жаль, на сьогоднішній день ще діє старий Житловий кодекс, якому вже більше 20-ти років – він ще тягнеться з часі УРСР. Як на мене, його давно потрібно поміняти, але на сьогоднішній день по цьому кодексу, навіть якщо будується будь-яке службове житло, для того, щоб потім видати цю квартиру своїм працівникам, процедура така, що воно передається в комунальну власність міста, і рішенням виконкому виділяється як службове житло тій людині, на яку вказує власник».
За словами мера, рішення про прийняття квартир від відомств в комунальну власність могли бути. Мер навіть назвав, що було видано 24 ордери – дійсно готувався до наших запитань.

Він впевнений, що це ордери на квартири, де власниками приміщень були безпосередньо міліція, прокуратура, служба безпеки.
Виділення силовикам земельних ділянок пан мер назвав «звичною практикою», яка існувала давно і не тільки в Тернополі. Сергій Надал процитував два Закони України, де звернув увагу на те, що прокурори та міліціонери повинні першочергово забезпечуватися житлом місцевими органами влади.
«Оскільки місто Тернопіль, на превеликий жаль, не має свого житлового фонду, який би міг надавати тим чи іншим категоріям населення, оскільки ці люди, які працюють в правоохоронних органах, є також мешканцями міста Тернополя і також стоять на черзі і мають право на першочергове отримання, тому традиційно, як це вирішувалося і в попередні роки, видавалася земельна ділянка безпосередньо на відомство, де вони самі здійснювали будівництво, видавали квартири своїм людям, які знімалися з черги», - повідомив міський голова.
Як бачимо, земля таки виділялася. І за словами пана Надла за майже 4 роки його перебування на посаді міського голови силовикам сумарно було виділено 5 гектарів землі комунальної власності. Звісно, без жодного конкурсу чи аукціону.
Наступне наше питання стосувалося знову ж таки слів міського голови, який розказував, що проти його родини та нього особисто велися підслуховування, було порушено кримінальні справи.

Раніше Сергій Надал не наводив з цього приводу жодних фактів. Говорити конкретно: коли порушено, проти кого, за що, з чим він це пов’язує - це і стало нашим наступним питанням.
Відповідь міського голови знову була в стилі «про все і ні про що».
«Я можу говорити сьогодні відверто: в мене є стовідсоткова інформація про те, що за поданням Служби безпеки України проти мене за рішенням суду було дано дозвіл на зовнішнє спостереження, це прослуховування телефонів: службових, мобільних, домашніх. Це було за мною та членами моєї сім’ї. Велике щастя, що не вдалося зробити жодної провокації, тому що я живу багато років в Тернополі, в мене є дуже багато друзів, в тому числі, в правоохоронних органах, які мене інформували про ті, чи інші дії чи провокації, які плануються чи проти дочки, чи проти дружини, чи проти членів сім’ї. Слава Богу, що все завершилось дуже добре. На сьогоднішній день буду сподіватися, що ці справи закриті, оскільки тоді СБУ це робило за статтею «Державний переворот», «Тероризм» і тому подібне», - з сумним виразом обличчя повідомив Сергій Надал.
Незважаючи на страждальницький вигляд пана Надала, з яким він відповідав на наше питання, відповіді ми так і не отримали. Жодної конкретики він не назвав, обмежившись загальними фразами, як це робив і раніше.
Більше того, навіть статті, за якими пана мера звинувачували, він не назвав точно, хоча до прес-конференції готувався дуже ретельно, а питання йому були надані наперед – знову ж таки для якісної підготовки. Принаймні, так про це запевняла керівник прес-служби міської ради Катерина Калуш.
З іншого боку, зрозуміло, звідки в міського голови стільки «друзів» серед правоохоронців, якщо 5 гектарів комунальної землі їм було просто подаровано для будівництва власного житла.

А прості тернополян можуть мріяти про свою квартиру роками, так і не наскладавши навіть на перший внесок для участі в якійсь кредитній програмі.
Не отримавши відповіді в повному обсязі, ми розуміємо, що міський голова має свої секрети. В загальному їх можна назвати «співпраця з силовиками».

От про це ми і напишемо найближчим часом…

«Тернопільський тиждень»

 

Коментарі  

 
-1 #4 рома 09.04.2014 22:33
Надал все нормально розказав. Все зрозуміло, що наїзди безпідставні.
Цитувати
 
 
-1 #3 Стефко патріот 07.04.2014 13:08
Надал давно живе в Тернополі і має купу друзів. Це ж нормально!
Цитувати
 
 
+1 #2 обєктивно 02.04.2014 10:40
надал як завжди - все наколо ініодного факту, вже аж смішно як він всіх за лохів має
Цитувати
 
 
-2 #1 яркоп 02.04.2014 08:27
Все ті ж пусті наїзди на Надала. Конкретики немає.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.