Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Прокурор Тернопільської області Юрій Гулкевич розповів про розслідування актуальних злочинів на Тернопільщині.

На сьогодні прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у низці кримінальних провадженнях за фактами вчинення посадовими особами органів влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій кримінальних правопорушень у бюджетній, природоохоронній та земельній сферах, внаслідок яких шкода інтересам держави та територіальним громадам сягає від сотні тисяч до мільйонів гривень.

Зокрема, прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами Почаївської міської ради, які вносили неправдиві дані в протоколи та рішення сесій та неправомірно виділяли земельні ділянки. Такими діями інтересам місцевої громади спричинено понад 2, 6 млн. грн. шкоди. 

Триває розслідування кримінального провадження також стосовно керівника одного з підприємств, який без одержання спеціальних дозволів упродовж серпня 2013 року-лютого2014 року організував незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення (підземних вод), чим спричинив державним інтересам майже 200 тис. грн. шкоди.

Ще одне кримінальне провадження розпочато стосовно інспектора  ДАІ за фактом  отримання ним неправомірної вигоди.

Встановлено, що працівник державтоінспекції вимагав та отримав на території Тернопільської обласної клінічної лікарні неправомірну вигоду в розмірі 8600 гривень за вирішення питання про не притягнення водія до адмінвідповідальності та сприяння у виготовленні водійських прав.

Уряді кримінальних проваджень за фактом вчинення службовими особами правоохоронних органів  злочинів, які набули резонансу у суспільстві, прокуратура області завершила досудове розслідування.

Так,  завершено розслідування кримінального провадження про обвинувачення працівника ВДАІ одного з райвідділів міліції області у вчиненні ДТП 25 серпня 2013 року.

Встановлено, що державтоінспектор, повертаючись з чергування додому, та, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, не впорався з його керуванням на одній із вулиць м. Чорткова та здійснив наїзд на місцеву мешканку. Внаслідок ДТП потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження. Відносно інспектора ВДАІ складено обвинувальний акт за ч.2 ст. 286 КК України, з яким прокурор звертатиметься до суду. Під час досудового розслідування правоохоронця звільнено з органів внутрішніх справ і стосовно нього суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Завершено розслідування ще одного резонансного злочину. Прокуратура області у квітні 2014 року звернулась до суду з обвинувальним актом про підозру двох працівників УМВС України в області у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 262; ч.2 ст. 28, ч.1 ст.263; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 1 ст. 364 КК України.

Встановлено, що у 2013 році один з інспекторів та начальник складу з озброєння відділу ресурсного забезпечення управління матеріального забезпечення УМВС України в  області, діючи за попередньою змовою, склали фіктивні документи про знищення зброї та незаконно заволоділи обрізом мисливської рушниці. Надалі, правоохоронці збули вогнепальну зброю іншій невстановленій слідством особі. У липні 2013 року з вищевказаного обрізу вбито мера міста Феодосії АР Крим.

На даний час обоє обвинувачених відсторонені від займаних посад і стосовно них суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Прокуратура області також розслідує факти перевищення владних повноважень  службовими особами однієї з виправних колоній області.  

Встановлено, що упродовж серпня 2013 року-березня 2014 рокуслужбові особи виправної колонії на підставі усних домовленостей з окремими посадовими особами цієї установи та фізичними особами залучали підпорядкованих їм співробітників та засуджених до виконання будівельних та сільськогосподарських робіт за межами виправної колонії. Задокументовано 9 фактів незаконного залучення ув’язнених до праці, в окремих випадках – без організації належного нагляду за ними. 

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.365 КК України.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.