Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Порошенко, якого ЦВК вже оголосило Президентом України, не спішить робити кадрові ротації - чекає на офіційну інавгурацію. Нагадаємо, що вступ Петра "першого" на престол запланований на 7 червня цього року.
Однак, в нашій області, яка традиційно була чи не найбільш заполітизованою, повний штиль в розмовах про майбутні посади. Мало хто береться щось прогнозувати, а в кулуарах ОДА вважають, що краще промовчати: і про розклади і про конкретні прізвища.
Ми чи не єдиний сайт, який першим показав свій прогноз щодо посади голови ОДА  в статті
 Хто стане намісником Петра І на Тернопільщині
Сьогодні хочемо навести додаткові аргументи, чому нинішній очільник області може залишитися в своєму кріслі.
По-перше, Порошенко не має яскраво вираженого господарника, який би в стислі терміни до можливих парламентських виборів витягнув область. А якщо такої людини нема, то чому б не залишити того ж Сиротюка.

Він своєю безпорадністю і рейтинг ВО "Свобода" понизить, а з іншого боку через збереження існуючої в Сиротюка посади можна вливати (або домовлятися) і на фракцію Тягнибока у Верховній раді.
По-друге, всі експерти сходяться на думці, що Україну чекає адміністративна реформа, яка обов'язково призведе до скорочень службовців та невдоволення простих громадян. То чому би такі непопулярні кроки не зробити руками тих же свободівців, рейтинг яких і так вже ніщо не поправить.

І тут в пригоді може стати Сиротюк, який "іменем Майдану та в пам'ять про небесну сотню" проведе вивільнення, скорочення, реорганізацію та інші дії, які викличуть громадський спротив.
Третій фактор - керівник виборчого штабу Петра Порошенка Степан Барна. Він немає достатнього управлінського досвіду, тому в разі призначення його на посаду голови ОДА багато буде значити, кого він запросить в свою команду.

Якщо квотний принцип буде збережений і надалі, то Барна мало чим відрізнятиметься від Сиротюка. І Степан Степанович, схоже, це розуміє.

Йому значно комфортніше було би сидіти в Парламенті - це його стихія. І він має всі важелі впливу, щоб переконати Петра Порошенка залишити Сиротюка. Не стільки заради загальної справи, скільки заради того, щоб потім мати вже готового цапа-відбувайла, а самому зосередитись на Парламентській гонці.

«Тернопільський тиждень»

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...