Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Якось дивно відбувається люстрація в Тернопільській області. Люстрували або намагалися це зробити майже з усіма керівниками тернопільських державних установ та організацій. Навіть, такі спроби стосувалися людей, котрих призначали вже при народній владі. Недоторканим залишився лише перший податківець області Євген Воробець. Чому? Можливо, тому, що самі люстратори живі люди і мають також матеріальні проблеми, а керівник податкової відомий усім майстер їх вирішення.
Зустрічаю часто колишніх колег з міліції, пенсіонерів органів внутрішніх справ. Вони не перестають дивуватися, чому влада тримає на посаді, а підлеглі терплять одного з найбільш відомих відкатчиків і хабарників за всю історію тернопільської міліції і податкової.
Керівником тернопільської міської міліції Євген Васильович став завдяки тісним зв’язкам з львівськими кримінальними авторитетами та донькою колишнього заступника міністра МВС України на ім’я Інна. Далі по щаблях служби він пішов завдяки «товариським стосункам» з теперішнім «бізнесменом» Євгеном Степановим. Чималу матеріальну допомогу Є.Воробцю надав тодішній начальник УДАІ в області Михайло Цимбалюк, який «замикався» якраз на 1 заступнику начальника УМВСУ Євгену Васильовичу. Даїшники не дадуть обманути, що саме тоді почалися баснословні побори з патрульних на дорогах. З одного поста почали вимагати по 100 доларів на день (це – кінець 90-х років!!!).
Яскравим підтвердженням хабарництва Є.Воробця є той факт, що на момент призначення начальником ТМВ УМВСУ у нього була старенька ВАЗ-2103 та жодного власного помешкання. Пройшов лише один рік і в Євгена Васильовича вже «Фольксваген Пассат» і новенька трикімнатна квартира. Причому, підлеглі так «піднапряглися», що квартира була здана своєму босу повністю укомплектованою – навіть були доставлені голки, нитки і зубні щітки, не кажучи вже про дорогу на той момент побутову техніку.
Саме за Є.Воробця почалися незаконно вноситися зміни до інформаційних масивів органів внутрішніх справ. За бажанням «клієнта» і, зрозуміло, за його гроші, ліквідовувалися карточки з даними про судимості, знищувалися справи агентів. Старожилам відомий факт, коли справу агента «Федір» Євген Васильович власноручно спалив на «прохання» самого «Федора» після його призначення заступником голови Тернопільської ОДА.
Привніс Євген Воробець в одноманітне сіре міліцейське буття і багато яскравого і цікавого. Чого вартують повно і неповнолітні дівчатка, яких постійно доставляв Євгену Васильовичу пан С.Журавський. Найдовше увагу міліціонера-трудоголіка привертала студентка ТАНГу, грузинка Нана. Чого тільки не надарував Євген Васильович темпераментній дівчині. Кажуть, навіть свій крутий на той час «Опель» був подарований їй на день народження.
Подейкують, що на сьогодні місце Нани зайняла одна з керівників Чортківської ОДПІ Наталя Томін. Ця мадам настільки користується довірою Євгена Васильовича, що обіймає посаду неофіційного посередника між головою податкової служби і усіх його кошельків. Для зручності, Наталя Іванівна невдовзі піде на підвищення, очолить один зі структурних підрозділів ДПС в області. І гроші легше збирати, і люблячі серця поруч.
Щоправда, недавно трапився прикрий збій в системі поборів Є.Воробця – одного його з кошельків, Юрія Матвійчука, взяли усбеушники під час вимагання ним чергового хабаря у розмірі 20000 гривень. Механізм зрозумілий і працював ще при Кучмі – надумана перевірка СПД, виявлені мізерні порушення на суму 1000 – 5000 гривень, закрито очі на значні порушення і рахунок для підприємця – 20 – 30 відсотків від суми «невиявлених» порушень. Доля цього чортківського ревізора-інспектора відома – звільнення і висока ймовірність умовної відсидки. За те, що Ю.Матвійчук візьме всю вину на себе і не здасть ні Є.Воробця ні Н.Томін, йому вже обіцяно чималі кошти. Не забув Євген Васильович і про прокуратуру. Зволікання зі справою також коштує чимало…
Запитання до люстраторів Тернопільської області: «Доки будуть на керівних посадах в регіоні хабарники януковичо-кучмівської епохи?»

За інформацією Хабарам.NET

Коментарі  

 
+1 #3 земля і воля 17.06.2014 18:52
Так за кого гинуть наші хлопці? ГАНЬБА!
Цитувати
 
 
+1 #2 Софія 17.06.2014 12:19
На данний час нічого не змінилось,як приходили "гонці" на фірми за взятками,так і приходять.Але багато винні самі керівники,які дають.
Цитувати
 
 
+2 #1 rostyslaw 17.06.2014 11:31
Мабуть пора люстраторам вже щось робити, бо на Тернопільській митниці те саме.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.