Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В середу стало відомо, що прокуратура Тернопільської області пред’явила до суду позов в інтересах державного банку про стягненняз боржника заборгованості у сумі майже 45 млн. грн. за рахунок майна підприємства-поручителя. 

Прокурорською перевіркою встановлено, що ТзОВ «Диво» порушило умови укладеного з Публічним акціонерним товариством «Акціонерний комерційний банк «Київ» кредитного договору та вчасно не повернуло кошти, внаслідок чого утворився борг на вищезазначену суму.

У статутному капіталі ПАТ «Акціонерний комерційний банк «Київ» частка держави в особі Міністерства фінансів України становить 99,9%. Це стало правовою підставою для подання прокуратурою області позову до ПАТ «Овочторг», з яким у забезпечення виконання зобов’язання банк уклав договір іпотеки.

У позові прокуратура вимагає реалізувати заставне майно підприємства-поручителя на прилюдних торгах в рахунок погашення заборгованості перед банком.

На даний час позовна заява перебуває у провадженні господарського суду Тернопільської області.

Примітка ТТ. Ця інформація нас зацікавила. І от що вдалося зясувати з цього приводу. В Тернопільській міській раді вже кілька каденцій поспіль вирішує свої бізнесові питання такий собі місцевий бізнесмен і політик Петро Мандзій.

Поки що він ще є членом фракції «Наша Україна» разом з скандально відомим будівельником – олігархом Василем Лило і одіозним керівником освіти Тернополя Ольгою Похиляк.

Щоправда, за нашою інформацією, останнім часом пан Мандзій разом з вищеназваним паном Лило активно «підбивають клинці» до Петра Порошенка. Для цього вони готові, а може і вже фінансують, нещодавно  зареєстровану партію Юрія Луценко «Третя Українська Республіка». На Тернопільщині її координатором є відомий бард, поет і чиновник, керівник управління культури в місті Олександр Смик, який зараз переживає непрості часи в особистому плані, а також політик Степан Барна, в якого у всі часи і за будь-якої влади все гаразд.

Ви запитаєте – яке відношення має Петро Мандзій до повідомлення прокуратури?  Справа в тому, що пан Мандзій є багаторічним головою правління ВАТ «Овочторг», про що зазначено на сайті міськради і яке відповідно до нового законодавства могло отримати нову організаційно-правову форму - ПрАТ «Овочторг», про що заначено в бізнес-каталогах, і про що, очевидно, і йдеться в інформації прокуратури.

Більше того, вищеназване ТзОВ «Диво», точніше його юридична адреса, розміщенеу Тернополі по вул. Подільська, 38 а. А юридична адреса ПрАТ «Овочторг» … вул. Подільська, 38.

На простій мові це означає, що фірма «Диво» позичила в банку 45 мільйонів гривень під заставу майна свого поручителя - ПАТ «Овочторг». Чи планували керівники фірми повертати цю позикe – питання риторичне. Чи вірити ви в те, що ці дві фірми, юридичні адреси яких поруч, не пов’язані спільними власниками? І що це не була оборудка з метою привласнити 45 мільйонів гривень з державного банку? Чи може в Тернополі є два політики-бізнесмени, які називаються  Мандзій Петро Васильовичі та які керують «Овочторгами»?

P.S. Як нам стало відомо вже після публікацієї цієї статті, керівником фірми "Диво" є рідна сестра одного з діючих очільників Тернопільщини. І ця фірма вже фігурувала в схожій шахрайській схемі. Але це вже тема окремої публікації.

«Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
0 #2 ред.ТТ 13.07.2014 12:23
шановний Андрій72, поняття немаємо як ПАТ "Овочторг" могло стати поручителем. Але саме це сказано в офіційному повідомленні прокуратури. І на основі цього були зроблені певні висновки. Це перше. І друге: можливо з 2013 року керівником де-юре і є Суслов Р.В., але в той же час де-факто керували цим підприємством родич високопоставлен ого чиновника. Принаймні таке прізвище фігурує в деяких документах, де вказано, що цей родич керівник підрозділу фірми "Диво". З певних міркувань поки неможемо оприлюднювати інформацією, як ми зазначиои наприкінці статті, дякуємо за увагу до ТТ:)
Цитувати
 
 
-1 #1 Андрій72 13.07.2014 00:28
Поки що шановна редакціє ТТ. ТзОВ "Диво" дійсно знаходиться за вказаною вами адресою. Проте, з 2013 року керівником там взагалі Суслов Р.В. Як ПАТ "Овочторг" так і ТзОВ "Овочторг" знаходяться за адресою Подільська 21. І мені дуже цікаво, як ПАТ "Овочторг" могло стати поручителем, якщо учасниками ПАТ є 113 фізичних осіб, а Мандзій має право укладати угоди без рішення зборів на суму не більше 200000 грн??? Чи можливо Вами знову подано недостовірну інформацію? P.S. не є прихильником Мандзія,скоріш його супротивник. Але хочеться споживати якісний продукт, в данному випадку достовірну інформацію
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.