Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

До дня виборів залишилося менше 10 днів активної агітації.

Штаби працюють на повну, а їхні проміжні результати досліджують соціологи. На ці дослідження знову орієнтуються ті самі штаби і так вони разом тягнуть до дня виборів…

За результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг», до нового Парламенту на позачергових виборах можуть пройти сім політичних сил (
http://www.hromadske.tv/politics/do-novogo-parlamentu-mozhut-proiti-sim-politsil-op/).

Ми спробували порахувати, які шанси стати народними депутатами мають кандидати з Тернополя за партійними списками своїх партій.

«Блоку Петра Порошенка» нарахували 33,5% голосів тих, хто визначився та має намір проголосувати. Як відомо, тернополяни Степан Барна та Ігор Побер знаходяться на 65 та 67 місцях відповідно в списку партії Президента.

За умови, що «Блок Петра Порошенка» збереже кількість своїх симпатиків, то парламентарями стануть 76 кандидатів зі списку. Якщо додати голоси тих, чиї партії не пройдуть і вони будуть розподілені між переможцями, то Президентська партія сміливо може розраховувати майже на 100 народних депутатів. Серед них 100-процентні шанси мають кандидати і Барна і Побер.

Партія Прем’єр-Міністра Арсенія Яценюка «Народний фронт» за замірами отримала підтримку в майже 9% тих, хто таки прийде на вибори.

За таких умов, народними депутатами стануть 21 кандидат. Якщо ж розподілити ще голоси тих партій, що не подолають прохідний бар’єр, то загалом Яценюк може розраховувати на 27 гарантованих місць в Парламенті. Роман Заставний (після програшу на виборах мера у 2010 році пан Заставний відкрив кілька закладів харчування в центрі міста, "Файне місто", "Золотий дукат", піцерія "Чикаго" та інші, і став таким собі ресторатором - прим.
ТТ), який в списку цієї політичної сили під номером 31 знову може опинитися на межі і зайти в Верховну раду тільки тоді, коли хтось з його попередників у списку піде працювати у виконавчу владу або відмовиться від мандата.

ВО «Батьківщина», за даними опитування, може набрати майже 7%. Тоді матимуть гарантованих 16 народних депутатів. Якщо ж додати дорозподілені голоси, то виходить не набагато більше - 23. Василь Деревляний на 29 місці і за таких умов йому відверто нічого не світить. Адже людей Тимошенко у владі бачити не хочуть і крісла Міністрів пропонуватимуть виключно, якщо ВО «Батьківщина» матиме так звану «золоту акцію» на створення парламентської більшості.

Інші партії, які, за даними «Рейтингу», можуть подолати прохідний бар’єр, тернополян або не мають, або вони надто далеко, щоб прогнозувати їм реальне депутатство.

Щодо партій, які за результатами опитування перебувають на межі проходження в Парламент, то гарантовано народним депутатом стане тільки №6 у виборчому списку «Громадянської позиції» тернополянин Петро Ландяк. Звісно, якщо симпатії виборців зміняться на користь цієї партії.

Для того, що нардепом став Володимир Стаюра (№26 в списку ВО «Свобода»), то партія повинна не лише подолати прохідний бар’єр, але і набрати бодай вдвічі більше голосів виборців.

Зазначимо, що в наших розрахунках до уваги бралися 25% голосів, відданих за партії, що не проходять до Парламенту, згідно з запропонованим опитуванням.

Якщо якась партія стане прохідною, то, зрозуміло, що кількість нерозподіленого додаткового «пирога» зменшиться і не до всіх тернополян, що є в списку дійде черга бути обраним.

Також, варто додати, що соціологічна група «Рейтинг» здавна обслуговувала інтереси Партії регіонів, тому і «Сильна Україна» і «Опозиційний блок» представлені такими, що долають прохідний бар’єр. Якщо реальний результат виявиться іншим і в користь демократичних сил, то такі кандидати, як Заставний, Деревляний та Ландяк стануть нардепами гарантовано.

«Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
-4 #2 Руслана 16.10.2014 18:03
свій голос я віддам за Батьківщину, адже вважаю роботу цієї команди найбільш ефективною. за час своєї роботи у парламенті Василь Тимофійович не раз вирішував проблеми саме наші, тернопільські: школи і дит. садки вдячні за фінансування котелень, реконструкцію сантехнічних мереж, а також будівництво і ремонт сільських шкіл, районні лікарні отримали новітнє медичне обладнання, а для потреб сільської медицини виділені автомобілі. Батьківщина не дозволить проведення адмін реформи у представленому вигляді, адже це призведе до знищення села і сільського господарства як такого.
Цитувати
 
 
+8 #1 Толік 16.10.2014 17:33
ці всі опитування - звичайне маніпулювання нами, виборцями. кожен із нас має свою думку і право вибору. реальне "опитування" проведуть 26 жовтня, от тоді і дізнаємося результати.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...