Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Результати жовтневих виборів розв'язали Надалу руки - він звільняється від людей Кайди

Кайда від першого дня перебування Надала на посаді міського голови був реальним сірим кардиналом, на якому були зав'язані всі фінансово-земельні питання. Він особисто втручався в питання приватизації комунальної власності, виділення земельних ділянок для будівництва. Всі питання продовження договорів оренди пересіювались через його сито.
Кайда був не лише правою рукою Тягнибока по партійному будівництву. Він був відповідальним за наповнення чорної каси партії за рахунок питань, які вирішувались міською радою Тернополя. Навіть найдрібніше питання, яке могло принести копійку в партійну касу, було на його особистому контролі. Для зручності тіньового управління міською радою Кайда пробив по партійній лінії спеціальне таємне рішення, згідно якого фракція Свободи в ТМР була на пряму підпорядкована політвиконкому партії, оминаючи міське і обласне керівництво. Кайда отримав спеціальну посаду уповноваженого від політвиконкому. Міські депутати називали цю посаду простіше - смотрящий від Тягнибока.
Не всім міським депутатам ця ситуація подобалась, доходило до серйозних конфліктів. Тоді Олексій Петрович особисто скликав засідання фракції і привселюдно чехвостив тих, хто ставить під сумніви рішення, спущені політвиконкомом до виконання. Бувало, що Олексій Петрович привселюдно ставив на місце міського голову, який, мовляв, не до кінця розуміє хто його поставив керувати містом. Може хтось не в курсі, але націоналісти не мають права обговорювати рішення вищих органів, лише виконують, або йдуть геть.
Часом ситуація доходила до серйозних конфліктів. Зокрема, окремі питання, які намагались самостійно проштовхнути міські депутати без відома Кайди, показово знімались з порядку денного сесії. Не раз виховну годину міським депутатам робив партійний суддя Янків і заступник Тягнибока Кошулинський. які спеціально для цього приїзджали з Києва. Та і сам Тягнибок регулярно прибував до Тернополя, щоб загнати в стойло тернопільських свободівців. Надала на килим до Тягнибока викликали до Києва щомісяця.

Поза сумнівами, Надала давно дістала ситуація, коли за його спиною містом підкеровує Кайда. Вибудувана Кайдою схема передбачала, що будівельні фірми погоджують питання освоєння нових ділянок з ним, а вже потім йдуть до Надала.
Надал кілька разів пробував зробити бунт в фракції, але Кайда стабільно контролював не менше 2/3 свободівських депутатів, тому швидко показував хто в домі господар.
Вибори 26 жовтня стали звільненням Надала від кайдівських кайданів. Втративши депутатство, Кайда втратив вагу і вплив на прийняття рішень в міській раді. Він вже не голова обласної ради, не нардеп, його вплив чисто умовний. Дуже умовний, адже Свобода втратила основу свого електорального впливу - отже втратить і тіньові схеми фінансування через колись підконтрольну їй міську раду.
Можна висловити гіпотезу, що скоро фракція Свободи в міській раді Тернополя посипеться, депутати, які хочуть буди обраними знову, почнуть шукати більш популярн партійний дах. Можна припустити, що Надал повністю перебере під свій вплив питання комунально майна, бюджету і контроль за земельними ділянками та ближчим часом показово зарубає кілька рішень, які протягував Кайда ще кілька місяців тому. Можна припустити, що оголошене на наступний день після виборів Надалом скорочення чисельності міської ради торкнеться виключно людей Кайди. Помста - солодка.
Також, не виключено, що Надал забезпечив собі запасний партійний парашут, і партія президента Порошенка йому тепер значно миліша за Свободу. Кажуть, що останніми днями Надал часто їздить до Києва, начебто щоб вирішувати питання лімітів на газ, насправді ж питання газу вирішені давно, а під прикриттям такої справи він займається облаштуванням своєї партійної підтримки з Гройсманом - правою рукою президента в Кабміні.
Припущення можуть бути і інші. Але вже сьогодні можна констатувати факти. Одразу на другий день після виборів Надал виводить з виконкому Бицюру і його місце займає Смик. Кайда був категорично проти цього. На другий день після виборів Надал виносить на сесію кілька десятків додаткових земельних питань, які загальмував перед тим політвиконком партії з подачі Кайди, очікуючи від підприємців внесків на вибори.

Коментарі  

 
-3 #4 Віктор Б. 09.11.2014 10:35
Надал дійсно багато залежав від Кайди. А про порядність Кайди краще промовчати. Його життя навчило.
Цитувати
 
 
-2 #3 вероніка 08.11.2014 23:15
А чому стаття не має автора? На кого працюєте? Чи, може, попередні мери зробили більше для міста і краще? Не думаю. Не набридло поливати брудом "Свободу"? Займіться чимось конструктивним, а не лийте воду на млин наших ворогів.
Цитувати
 
 
+3 #2 Власна думка 08.11.2014 18:47
Складається враження, що метою цієї статті є знятття відповідальност і і виправдання дій міського голови і його більшості. Мовляв він нівчому не винен, а це ж "негідник" Кайда (який тим більш вже програв вибори)заставля в всіх грабити землі,майно розоряти комунальні підприємства міста проводити нечесні тендери тощо. Гарний "трюк" і свободівський "розвод". так дешево не відмиєтеся, панове
Цитувати
 
 
+5 #1 Русич 08.11.2014 13:11
Ліміти на газ зашкалюють. В державі криза а батареї тернополян киплять коли на дворі +16.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.