Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Кошти з державного бюджету, призначені для соціальних виплат малозабезпеченим сім’ям, пільговим категоріям громадян та безробітним, потрапляють у руки шахраїв. 15 таких кримінальних правопорушень від початку року виявили працівники підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю області.

«Факти незаконного отримання соціальних виплат зафіксовано практично у всіх районах області, — розповів начальник УДСБЕЗ УМВС в області Василь Мокрицький. — Правопорушники, щоб домогтися призначення їм соціальної допомоги, подавали до державних органів влади документи, у яких свідомо зазначали або приховували інформацію про свій соціальний стан (відомості щодо наявності рухомого та нерухомого майна, розмір одержаних доходів, тощо). На підставі таких документів компетентні органи призначали їм виплати у  якості соціальної допомоги».  

«Для прикладу, кримінальну відповідальність доведеться понести 31-річній жительці міста Почаїв Кременецького району, — розповідають у прес-службі обласної міліції. — Протягом року жінка незаконно отримувала соціальну допомогу. Внесла недостовірні відомості у декларацію про доходи та майновий стан осіб, приховавши, що у її власності немає земельних ділянок. Відтак подала документи до управління праці та соцполітики райдержадміністрації, внаслідок чого незаконно отримала соціальну допомогу в розмірі понад 12 тисяч гривень».

 Правоохоронці викрили чимало фактів незаконного призначення та виплати допомоги так званим опікунам, які доглядали за одинокими та престарілими людьми. Взяті на себе зобов’язання шахраї виконували лише «формально», а в окремих випадках й зовсім перебували за межами території нашої держави.

За це передбачена кримінальна відповідальність згідно статті 190 ККУ «Шахрайство» та 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

За виявленими фактами незаконного отримання соцдопомоги правоохоронці оголосили підозру 12 особам. Через їхні шахрайські дії держбюджет недоотримав більш ніж 176 тисяч гривень. Під час досудового розслідування усі збитки відшкодовано.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.