Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Проаналізувавши декларації майнового стану високопосадовців Тернопільської міської ради, приходиш до висновку, що більшість з них живуть на одну зарплату, їздять на автомобілях середнього класу, у власності не мають жодного приватного будинку та земельної ділянки. Не чиновники, а ангели! Питається лишень, чому всі так рвуться до чиновницького «корита»? Очевидно, справа не в офіційних доходах та статках. Чи так воно насправді, можуть сказати хіба що сусіди тернопільських високопосадовців, які бачать їх ледь не кожен день. Ми ж розповімо про доходи і майно, яке чиновниками офіційно було задекларовано.

Мер отримав спадщину

 

Найбільші доходи, що, напевно, не дивно, отримав міський голова Сергій Надал. Зарплата у нього становить 185 220 грн. у рік або понад 15 тисяч на місяць. Що характерно, за величиною заробітної плати тернопільський мер посів друге місце в Україні. Більше за нашого мера заробив лише полтавський. Зауважимо, що 2013 року місячна зарплата пана Надала становила 12 431 грн., тобто зросла більш як на 2,5(!) тисячі.

Але найцікавіше те, що в 2014 році основний дохід Сергія Віталійовича не так залежав від заробітної плати, як від… спадщини, яка вимірюється 415 910 грн. Плюс у нього виявилось 17 630 грн. страхових виплат і, що характерно, мер збагатився на 1656 євро, які йому надіслали з Австрії. Загалом у минулому році Сергій Віталійович поповнив сімейний бюджет аж на 621 760 грн. До цієї суми треба доплюсувати ще 30 720 грн., які заробила дружина мера Олена Богданівна. Загалом перша леді Тернополя у скарбничку родини вкладала щомісяця 2560 грн.

Якщо в 2013 році на банківських рахунках сім’ї Надала було понад 65 тисяч гривень, то, за підсумками минулого року, – жодної копійки.

Їздить мер уже кілька років на «Мітсубіші Паджеро» (2008 р.в.). Офіційно на Сергію Віталійовичу рахується дві квартири: одна площею 61,2 кв. м (якого у декларації за попередній рік не було), інша – 11,74 кв. м (гуртожиток). Натомість на дружину записаний шикарний особняк у приміських Байківцях площею майже 400 кв. м та дві земельні ділянки загальною площею 37 сотих.

Секретар без автівки

Секретар міської ради Ігор Турський минулий рік прожив за 150 642 грн., з яких 138 856 грн. склала заробітна плата (близько 11,5 тис. щомісяця). Мав Ігор Володимирович і підробіток. 11 786 грн. він заробив викладаючи менеджмент та консультуючи дипломників у ТНЕУ. Фактично сім’я пана Турського жила лише на дохід пана Ігоря, адже річна заробітна плата дружини, Світлани Мар’янівної, становила всього 3093 грн.

Що цікаво, в Ігоря Володимировича та членів його сім’ї немає ні квартири, ні будинку, ні земельної ділянки, ні навіть автівки (до речі, серед усіх високопосадовців мерії тільки сім’я Турських офіційно не має «залізного коня»). Щоправда, житло родина секретаря міської ради таки має. Ще з 2003 року сімя Турських мешкає в чотирикімнатній квартирі, яка тоді була оформлена на маму Ігоря Володимировича. В такому статусі квартира залишається й донині.

Керуючий справами забув про… автомобіль

Серед усіх заступників міського голови Тернополя найбільший дохід у минулому році отримав керуючий справами мерії Іван Хімейчук – 373 091 грн. При цьому заробітна плата у цій сумі склала тільки 141 209 грн. Решта доходу пан Іван отримав від продажу рухомого та нерухомого майна – 115 000 грн. та повернення кредиту – 115 885 грн. Ще 997 грн. Хімейчук отримав у якості подарунку. Щоправда, і фінансових витрат у нього було найбільше серед своїх колег. Зокрема, він погасив у «Ідея банку» кредит у сумі майже 90 тисяч.

Що ж до майна, то в сім’ї Хімейчуків його не багато. Ні квартири, ні будинку, ні земельної ділянки в них немає. Із власності – лише автомобіль «Фольксваген Транспортер» (2008 р.в.) вартістю 126 тис. грн. При цьому чомусь чиновник забув вписати у декларацію автомобіль «Опель Віваро» (2002 р.в), який у декларації-2013 був і на сьогодні автівка на нього і далі зареєстрована. Навіть якщо він її і продав по дорученню, то в декларації вона мала значитися. Зазначимо, що неправомірне подання в декларації неправдивих даних з 26 квітня тягне за собою кримінальну відповідальність, а до цієї дати (у час, коли тернопільські чиновники власне заповнювали декларації) – адміністративну у вигляді штрафу від 15 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також є підставою для відмови у призначенні на посаду та для позбавлення права балотуватись у депутати або на виборні посади в державні органи (частина перша статті 9 Закону України про боротьбу з корупцією).
На комуналці багато не заробиш

Найзагадковіший заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Владислав Стемковський у рік заробив 135 769,16 грн., що майже на 30 тисяч більше, ніж у 2013 році. При цьому всі його доходи вмістилися в заробітну плату (у місяць вона склала понад 11 тисяч), у той час як позаминулого року він ще брав матеріальну допомогу. Дружина пана Стемковського поповнила бюджет на 16 653,33 грн.

Їздить Владислав Володимирович на позашляховику «Санг Йонг Актіон» (2007 р.в.), натомість він та його сім’я не мають у власності жодної нерухомості. Щоправда, є у них земельна ділянка площею десять соток.

Камінський сам утримує сім’ю

Заступник мера, який тримає руку на пульсі комунального майна, будівництва та землі, Володимир Камінський працював цілий минулий рік лише на одну зарплату, яка сумарно становила 132 193,79 грн. (понад 11 тисяч щомісяця). Минулорічний дохід виявився майже на 30 тисяч більшим, ніж був у нього в 2012 році.

Дружина пана Володимира у 2014 році ніде не працювала, а якщо і працювала, то отримувала виключно неофіційні доходи, незанесені у декларацію. Натомість офіційно вона поповнила сімейний бюджет на 10 500 грн., які отримала в якості дивідендів з банківського вкладу. Щодо майна, то в глави сім’ї Камінських Володимира Володимировича воно відсутнє. Натомість на дружину записаний автомобіль «Ніссан Кашкай» (2012 р.в.), який вона придбала ще до одруження, та квартира площею 36 кв. м. Отож у сімействі Камінських весь фінансовий тягар, в тому числі й утримання квартири та заправка автомобіля дружини, лягає на плечі пана Володимира.

У фінансового заступника – аж дві автівки

Заступник міського голови з фінансових питань Вікторія Остапчук, окрім основної зарплати в мері – 140 884,33 грн. (11 740 гр. щомісячно), в минулому році ще заробила 6 165,08 грн. від викладацької діяльності в Тернопільському економічному університеті. Зважаючи, що пані Вікторія має у власності аж дві автівки – «Хонда Цівік» (2007 р.в.), ВАЗ-21121 (2004 р.в.) і вона сама формує свій сімейний бюджет, то зайві кошти їй не завадять. Водночас варто зазначити, що задекларовані статки у Вікторії Остапчук значно менші, ніж були у 2013 році, які тоді зупинилися на позначці 271 601 грн.

До речі, серед усіх високопосадовців тернопільської мерії лише в Остапчук офіційно зареєстровано два автомобілі, у всіх решта або один, або такий зовсім відсутній. Що ж до житлової нерухомості, то такої в неї після продажу квартири у 2012 році (30,9 кв. м за 152 тисячі) немає.

Найбідніший заступник – «гуманітарій»

Найбіднішим у фінансовому плані серед усіх високопосадовців мерії є гуманітарний заступник Олександр Смик. Але це й не дивно, адже він лише наприкінці жовтня 2014 року обійняв свою посаду. Загалом за рік Олександр Іванович заробив 103 226 грн., причому весь річний дохід склала заробітна плата. До його статків варто віднести квартиру площею 42 кв. м та автомобіль «Сузукі SX4» (2012 р.в.).

Газета «Номер один»

Коментарі  

 
-2 #4 Йосип 16.05.2015 17:09
Нормальні декларації! Мають бути ніщими бомжами?
Цитувати
 
 
+3 #3 Злюка 12.05.2015 14:48
Цілком згідна з Юрій М. Що за знущання? Платимо тим, хто нас обкрадає...
Цитувати
 
 
+5 #2 Юрій М. 12.05.2015 12:48
За рік з бюджета міста Надал та його заступники опустошують скарбничку собі на зарплати близько 1 мільйона гривень!!!
І це ще мізер впорівняні з тим скільки вони щоденно обкрадають нас за рахунок земельних афер, корупційних забудов, привласненні майна...
За що такі великі зарплати начисляють собі оці байстрюки та злодії???
Цитувати
 
 
+3 #1 Олена2 12.05.2015 12:45
Цiкаво, а скiльки НЕ задекларовано? Особисто у мера?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.