Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Працівники комунальної лікарні №3 погрожують міській владі розпочати безстрокове голодування.

Люди запевняють, що їх хочуть виселити з гуртожитку, де вони мешкають вже більше 20 років. Галина Татарінова, медсестра лікарні: «Боротися я не буду ні з ким. Я просто буду боротися за своє, за свою житлову площу».

Працівники лікарні розповіли, що після оприлюднення нового закону про приватизацію житла в гуртожитках, вирішили підняти питання на право власності кімнат в будинку на вулиці Федьковича, 14. Спохватившись, медики звернулись до влади, щоб їм допомогли оформити необхідні документи. Писали листи, оббивали пороги багатьох установ та звертались до керівництва міста, області і країни. Результату це не дало.

Галина Татарінова, медсестра лікарні: «У теперішній час ми б’ємся, на прийоми ходимо. І в Кайди вже були, і до Тягнибока вже написали лист. Листи пишемо всюди, а відповіді приходять одні й ті ж. Відмови ми не отримали, ну і згоди – також».

Сьогодні п’ятеро медиків, які прописані в гуртожитку на Федьковича, не можуть нічого приватизувати, адже в кімнатах мешкає двоє, а то й більше людей. Колись давно, зізнаються «протестуючі», кожен мав виділені адміністрацією лікарні квадратні метри. Але у 2001 році в гуртожитку відбулась так звана реформа, після якої частину будівлі орендувала приватна фірма, і медпрацівників розселили.

Людмила Куркаш, лаборант лікарні: «Для того, щоби приватизувати, нам потрібно розподілити площу. І потрібно, щоб вони фактично перейшли на інше місце. Вони добровільно не хочутью. Лікарня двічі надсилала листи, щоб у 10-денний термін вони виселилися. Наскільки я знаю, вони і не думають виселятися».

Надія Дзюбановська, медсестра лікарні: «Я так зрозуміла, що на першому плані зараз гроші, і ми не такі забезпечені за тисячу гривень, щоб купувати суди. А вони сказали: «Ви є ніхто, ми є, бо ми маєм гроші, і то всьо сі купля». Міська влада, напевно, багато керує тим всім».

Коли приватна установа орендувала приміщення гуртожитку, люди претензій не мали, – каже керівник третьої лікарні Юрій Лазарчук. Сьогодні ж працівники медустанови провокують скандал надто рано. Головний лікар запевняє, що всі листи, прохання та заяви вже розглянуті і взяті до уваги. Потрібно лише зачекати, коли договір на право оренди цієї приватної фірми, завершиться.

Юрій Лазарчук, головний лікар лікарні: «Я не вправі розпоряджатися гуртожитком, майном, тому що це майно міської ради. Ми є балансоутримувачами, тому ті чи інші дії виносить міська рада. Я не можу дати дозвіл. Щоб завтра всі приватизували житло – це не в моїй компетенції. Але всі звернення, які були, абсолютно всі розглядаються».

Звернулись також медики у незалежні профспілки. Там їм пообіцяли допомогти.

Петро Логін, голова обласної профспілки «Трудящі»: «Це очевидний факт корупції, тому що протизаконно віддавати житлові приміщення сімейного гуртожитку в оренду приватної фірми».

«Яка доля чекає працівників третьої лікарні?» Це запитання ми поставили начальнику міського відділу охорони здоров’я Ростиславу Левчуку. Посадовець запевнив, що з медиками все буде гаразд і без даху над головою вони не залишаться.

Ростислав Левчук, начальник міського відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення: «Ми все робимо для того, щоб їхнє право на приватизацію було задоволене. Але для цього існують певні механізми, існує законодавство, існують договори, які на сьогоднішній день діючі».

Виселити приватну структуру з гуртожитку на вулиці Федьковича влада обіцяє до закінчення цього року.

ІНТБ

Коментарі  

 
0 #4 Інна 14.09.2011 22:49
людям не вгодиш. якщо в тому місці має бути нове лікувальне відділення, то людей дійсно треба виселити. і нема на то ради
Цитувати
 
 
0 #3 Лікарка 14.09.2011 05:36
в Тернополі ніяку медицину не лихоманить. просто ми не знаємо, що таке реформи. кожен хоче бачити тільки проблеми, а влада бачить на переспективу. всім ще ніхто не вгодив, але порядок наводити треба
Цитувати
 
 
0 #2 Іриска 11.09.2011 20:40
ще треба точно перевірити, чи ті люди там законно поселені, а то все влада чомусь винна
Цитувати
 
 
0 #1 Аль -кайда 11.09.2011 08:46
Все доволі логічно.
спочатку Надал хотів пару гектарів землі 3 міської лікарні вкрасти - не вдалось.
Тепер за гуртожитки людські взявся. напевно когось "по - блату", за невеличку винагороду треба поселити.
а звичайні люди, що працювали, і за Вас пане Великий Свободівцю голосували нехай ідуть на вулицю...
Цікаво що про це все скаже Тягнибок???
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.