Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Хто не шанує свою історію той не зможе творити майбутнього…
Під час виборів усі кандидати б’ються у груди, як вони люблять Тернопіль та шанують його історію. Обіцянки привести усе в порядок на зразок європейських міст залишаються пустими словами та страхітливими фасадами на вулицях історичного центру. Діло доходить лиш до бруківки, яка приносить вигоду. Ще про любов можна судити по численних закладах громадського харчування з старовинними фото та стилістикою давнього Тарнополя. На цьому любов закінчується…. Ось один за одним руйнують манкурти історичні кам’яниці. Стерти історію міста та його самобутні частинки, які не зруйнували війни, це і є їхнє завдання. Звичайно, гарно відреставровану подібну архітектуру вони будуть оглядати за кордоном. Поки влада радісно звітує про новий тренажер чи доріжку в парку (і це дуже необхідне) в цей час зникає цілий пласт минулого нашого міста. При таких темпах старі будинки Тарнополя зможемо бачити та показати дітям лише на світлинах.
Остання неприємна подія – знесення кам’яниці отця Сембая, що мав неабияку повагу у тогочасних жителів. Сам будиночок є оригінальним зразком забудови Заруддя, давньої дільниці міста та вартий реставрації і збереження для нащадків. Тепер, замість нього отримаємо продовження ряду примітивних багатоповерхових коробок на вул. С. Крушельницької. Судячи по хаотичній новітній забудові старовинні, добротні будівлі мають всі шанси на повне знищення заради площі під ними. Вони не зупиняється ні перед чим, де пахнуть гроші. Найгірше, що взамін нові будинки споруджуються з низькосортних матеріалів (аби швидше та дешевше) і видаються за новітні технології.

Трошки краща доля за знесення, це «реставрація» та реконструкція по – тернопільськи. Нещодавній приклад на вул. Січових Стрільців,17, унікальний за будовою для міста будинок на куті вулиці. Тут запланували надбудову ще одного поверху! Оправдовують це, щоб краще видно було серед сусідньої забудови ;)) Насправді, їх цікавлять тільки збільшені метри квадратні. Яким буде будинок після «удосконалення» можна буде лиш здогадуватися. Варто згадати шпаківні мансард на дахах по центральній вулиці Руській.
Який наступний?
На вул. Опільського вже не перший рік потребує негайної реставрації вілла Вітошинських 1898 року, але у фірми міської ради «Тернопільбудінвестзамовник», яка займає це приміщення, зовсім інші погляди… ціленапрямлено довести до аварійного стану та знесення. В жахливому стані будівля Тернопільської обласної універсальної бібліотеки на бульв. Шевченка. На їхньому місці «будівничі» сплять і бачать офіси та ТРЦ.
Не дай Боже, щоб знову громада міста помилилися і обрала таких «шанувальників» на виборах. Світла в кінці тунелю у цій справі не видно, надія ще жевріє на людину закохану у місто та її історію, як бургомістри Мандль та Лучаківський , яка справді наведе порядок та збереже обличчя міста для нащадків.

Спільнота шанувальників історії та архітектури Тарнополя

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.