Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Рідна мама опального українського олігарха Дмитра Фірташа Марія Григорівна є власницею двох гектарів унікального Нижнього парку у Заліщиках. Про це повідомляють активісти Демальянсу.

Цю інформацію вдалося роздобути після оприлюднення власників земельних ділянок по всій Україні.

«Від сьогодні можна дізнатися кому належить будь-яка ділянка землі в місті. Одразу вияснилося, що наш (уже не наш) палац в нижньому парку належить Фірташ Марії Григорівні. Майже 2 га парку віддали "меценату"... "Дякуємо" усім причетним до цього...,» - заначили на своїй сторінці активісти Заліщицького Демальянсу.

Для інформації, Залі́щицький парк (інші назви — Нижній парк, Панський парк) — пам'ятка садово-паркового мистецтва місце­вого значення. Розташований у місті Заліщики Тернопільської області, біля колишнього палацу баронів Бруницьких.

Площа — 5 га. Рішенням виконкому Тернопільської обласної ради від 20 грудня 1968 № 870 із змінами, затвердженими рішенням ви­конкому тієї ж ради від 29 грудня 1972 № 228, парку надано статус об'єк­та природно-заповідного фонду. Перебуває у ві­данні 3аліщицької ЦРЛ.

Заснований у кінці 19 століття на лівій терасі берега річки Дністер. Це — один з найдавніших парків Тернопільської області, де зростають дерева, кущі та ліани 45 ви­дів, у тому числі 25 екзотів: гінкго дволопатеве (діаметр 143 см, висота 22 м), 3 дерева бундука канадського (діаметр 78—79 см, висота 19—20 м), дуби звичайні (діаметр 172 см, висота 25 м) та північні (діаметр 105 см, висота 22 м), гіркокаштан звичайний (каштан кінський; діаметр 101 см, висота 15—16 м), тополя дельтоподібна (діаметр 110 см, висота 25 м), софора японська плакуча, керія японська, бархат амурський, гледичія звичайна безколючкова та інші.

Для поліпшення естетичного стану посаджені декоративні кущі: спірея середня, вейгела рожева, жимолость татарська, форзиція європейська та інші.

Тернополяни

Коментарі  

 
+1 #1 Івасик 06.10.2015 21:45
демальянс - це бахурня, яка нещодавно лизала янику і до барчука бігали по кульочки мусорні а сьогодні на чолі з гаврилюком шмаркатим шось там собі клеють. де ви були пів року тому хоча б??? ховались від воєнкомів по підвалах. а палац Бруніцьких дійсно придбала фірташника мама який був просто спакований і ні районий бюджет ні тим паче міський тягти на собі невзмозі, ну а парк - це територія міської ради так шо не на цьому піаритесь шмаркаті.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.