Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Більше 4 мільйонів гривень витратили на передвиборчу кампанію кандидати у депутати і на посаду міського голови у Тернополі. Найбільше грошей витратили у «Самопомочі». Про це розповіли активісти Громадського руху «Чесно». Вони проаналізували декларації про доходи усіх кандидатів на посаду мера міста.

«Найбільше на передвиборчу кампанію витратила «Самопоміч» – 754 тисячі гривень. З цих коштів 668 тисяч – були власні кошти місцевої організації партії і 86 тисяч – внески кандидатів, з яких 60 тисяч гривень – внесок одного кандидата – Шушкевича. Звіту про витрати немає, що є прямим порушенням закону», – повідомила аналітик «Чесно» Юлія Ковальчук.

Розмір виборчого фонду «Свободи» – 740 тисяч гривень, з яких 450 – власні кошти партії і 290 – добровільні внески.

У виборчий фонд «Блоку Петра Порошенка» надійшло 450 тисяч гривень. Усі кошти перелічені як добровільні внески від 42 осіб.

Виборчий фонд «Доброго Самарянина» на суму 132 тисячі гривень сформували лише 2 кандидати: Юрій Брунарський (50 тисяч гривень) і Богдан Камінський (82 тисячі гривень).

У свій виборчий фонд «Народний контроль» отримав близько 129 тисяч гривень з накопичувального рахунку місцевого виборчого фонду. Жодних добровільних внесків чи від кандидатів не було.

«Солідарність правих сил» вказала, що їхній виборчий фонд складається з 45 тисяч гривень – добровільні внески фізичних осіб.

«Батьківщина» витратила близько 30 тисяч гривень – більшість внески кандидатів.

У «Радикальної Партії» вказана сума передвиборчого фонду – 5 тисяч гривень.

Найбідніші – «Народний Рух України», виборчий фонд якого становив 1400 гривень.

Декларації про доходи від кандидатів на вибори повинні були надійти до 20 жовтня. Жодної звітності про доходи не подали партії: «Громадянська позиція», «Нові обличчя», «Республіка», «УКРОП», «Соціально-Християнська Партія», «Українська Галицька Партія».

Громадський рух «Чесно» і ГО «Активна громада» проводять кампанію «Стеж за грошима». Опираючись на новий закон про місцеві вибори вирішили перевірити чи дотримують його кандидати на вибори та опрацювати їхню фінансову звітність, показати на що витрачають гроші.

Серед найбагатших кандидатів на посаду міського голови, за даними Громадського руху «Чесно», є Ігор Вонс (4 мільйони) і Тарас Пастух (2 мільйони). Серед кандидатів, які не подали декларацію, але зробили прочерки, які вказують, що грошей не заробляють – Роман Кінаш та Олег Вітвіцький

«Цікавим був розмір внесків до статутного капіталу підприємства або організації. Ратушняк, який заробляє в рік 23 тисячі, вніс 4 мільйони в організацію, підприємство або товариство – питання «звідки?». Ми не включали інформацію про квартири, машини. Нам були цікаві доходи – звідки вони беруться, дивіденди, спадщина, заробітна плата, страхові виплати, від підприємництва та інші виплати доходів, отриманих з інших джерел. З інших джерел отримує тільки мер», – пояснила аналітик «Чесно» Юлія Ковальчук.

Активісти розповідають, що Громадська кампанія «Стеж за грошима» – це моніторинговий процес фінансування політичних партій і їхніх джерел: звідки надходить фінансування та на що витрачаються кошти.

«Великою проблемою українського суспільства є політична корупція, коли «великі дядьки» з великими гаманцями купують собі депутатів і ці депутати у Верховній та місцевій раді приймають ті рішення, які потрібні цим «великим гаманцям». По суті, це кампанія проти політичної корупції», – поділився координатор Громадського руху «Чесно» Іван Омелян.

Згідно нового законодавства, політиків зобов’язують до фінансової «прозорості». За словами Івана Омеляна, з 1 липня 2016 року народ знатиме за кожну витрачену копійку, яка приходить до політиків з державного бюджету або пожертвувань.

http://ternopil.te.ua

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.