Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Політична конфігурація міської ради може вплинути і на кадрові особливості формування команди мера Надала та команди можливої опозиції до нього. Не будемо вдаватися в детальний аналіз, але спробуємо показати помічені нами особливості на прикладі однієї з ключових посад в органах місцевого самоврядування - секретаря міської ради.

Нагадаємо, що це фактично друга особа в місті, оскільки за законом виконує обовязки міського голови, якщо в цьому виникне потреба.

Приміром, коли Надал вкотре чкурне в Іспанію чи деінде на відпочинок, де, як кажуть, має нерухомість, як він це робив за попередньої каденції....

Ігор Турський

Поки що діючий секретар міської ради. На попередніх виборах був правою рукою кандидата Надала, за що і отримав посаду.

Під час каденції нічим яскравим себе не проявив, окрім низки скандалів з приміщеннями та автомобілями.

Однак, і в особливій прихильності до очільника міста не був помічений.

Один з претендентів на посаду секретаря, але виключно, як варіант, коли Надал не знайде тих, хто злакомиться на цю посаду в обмін на участь у промерській більшості.

Найімовірніше, Турського Надал запропонує лише тоді, коли ця посада перестане бути розмінною монетою, для того, щоб залучити якусь фракцію у більшість, або для цементування свободівської фракції, де людей Надала надто мало.

Віктор Шумада

Пасивна та млява виборча компанія Ігоря Вонса може свідчити про підігрування командою Заставного діючому меру. Зрозуміло, що не просто так. Дивіденти може отримати, наприклад, Віктор Шумада, якому не стане трудністю змінити одне чиновницьке крісло на інше. Тандем Барна-Заставний чітко розділився за принципом область-місто.

Підтасувати під цю формулу людей - справа технічна. Союз "Свободи" та БПП "Солідарність" в міській раді виглядає дивним, але Надал чітко розуміє, що сваритися з командою Президента, коли втрачена більшість в міській раді, йому не вигідно. Крім того, Надал у 2010 році особисто "замовляв" проти Віктора Шумади порушення кримінальної справи за надуманими причинами. Тоді Серій Віталійович успішно послуговувався репресивною прокуратурою, проти якої так палко почав виступати зовсім недавно. Не виключено, що посада секретаря ради стане своєрідним вибаченням Надала перед Шумадою.

Представник "Самопомочі"

Якщо врахувати, що значна частина депутатів від партії А.Садового мають той чи інший стосунок до бізнесу в Тернополі, а часто і на майні громади, то "лягти" під Надала заради "збереження робочих місць" вони можуть одні з перших. Щоб оправдати такий вчинок перед своїми виборцями, вони зможуть розіграти схему просування на посаду секретаря міської ради свого представника для, ніби-то, контролю за діями Надала. Таким представником може бути той же Назар Зелінка, який зараз працює помічником в нардепа Пастуха. В такій ситуації він ще виконуватиме роль "смотрящого" від Пастуха та працюватиме на майбутнє переобрання його нардепом по Тернополю.

Представник іншої партії-союзниці Надала

Те, що в Надала немає більшості вже, здається, зрозуміли всі. В нього навіть немає більшості в, здавалося б, монолітній "Свободі". Шукати союзників Надалу треба таких, які голодні на владу та погодяться на малі поступки з боку мера. Такими партіями є "Народний контроль", радикали, "Батьківщина". Розміняти посаду секретаря для залучення декількох людей у більшість для Надала - не проблема. Він добре знає, як приручити надто самостійного підлеглого, адже це вже показав Роман Заставний на прикладі бютівського секретаря ради у 2006-2010 роках Тараса Білана. Тарас Богданович не лише відрікся від партії, що зробила його депутатом та висунула на посаду, але і перейшов в партію Заставного "За Україну", від якої балотувався у 2010 році та програв на окрузі одіозному регіоналу Лукіну.

Таким чином, посада секретаря ради покаже перші результати кулуарних домовленостей та нові політичні тенденції у роботі міської ради. Єдиним стабільним гравцем, поки що, виглядає лише Надал. Він чітко знає, чого хоче і він вже має що втрачати.

«Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
+2 #1 Ганна 02.11.2015 17:49
А хотіти не вредно,хай рада диктує надалу умови,а не він.Ті свободівці ,що входять в тринадцятку теж не всі будуть йому потурати,так що не все ще так буде,як полтінік хоче.Зараз він вже не такий мер ,як в першому скликанні.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.