Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Керівництву тернопільської «Самопомочі» наказали грати роль «Партії регіонів», тобто самоусунутися від роботи тернопільської міської ради, відмовившись від своїх передвиборчих обіцянок. Такий наказ дав лідер цієї партії поки що мер Львова Андрій Садовий і цей наказ стосується всіх фракцій «Самопомочі» у місцевих радах, де його однопартійwі не змогли сформувати більшість. У Тернополі цей факт проявився у відмові «Самопомочі» від посади голови земельної комісії.

Стратегія Садового

Плани Садового цілком зрозумілі та очевидні. Після провалу на місцевих виборах, в тому числі й в таких стратегічних для «Самопомічі» містах як Тернопіль та Івано-Франківськ, власники партії прийняли рішення використовувати тактику Партії регіонів, яку вона реалізовувала в Україні до часів президентства Януковича, а на західній Україні – аж до 2015 року. Тобто, фракції ПР у місцевих радах не лише переходили в опозицію, а й працювали виключно на погіршення економічної, політичної та соціальної ситуації в тих чи інших населених пунктах. Це робилося для того, щоб на наступних виборах йти у ради під гаслами критики «попєрєдніків». Згадаємо, як у тернопільській міській раді діяли «регіонали». Як тільки розпочинались блок земельних питань - вони виходили із залу, хоча один із лідерів тернопільської ПР Володимир Муц постійно критикував владу за нібито неправомірні земельні рішення. 

Зелено-біла Партія регіонів

Перша сесія міської ради Тернополя нового скликання продемонструвала, що у раду все таки зайшли «регіонали», правда тепер не синьо-білі, а зелено-білі. «Самопоміч» публічно відмовилась від земельної комісії, керівну посаду в якій їй запропонував міський голова Тернополя. Це зробив перший номер списку партії Садового у Тернополі Андрій Грицишин. Щоб не бути голослівним наведемо пряму його пряму мову: 

Потрібно розуміти, що постійні комісії, хоч і дорадчі органи, але вони дають свої рекомендації та висновки до кожного проекту рішення, котрий згодом розглядатимуть на сесійних засіданнях. На цих комісіях як контроль, так і відповідальність. Але треба також розуміти, що керівник кожної такої комісії має бути фахівцем в тій сфері в якій та комісія працює. Якщо говорити про земельну комісію, то в нашому списку до міської ради був дипломований фахівець, який її міг її очолити, але в депутати чоловік не пройшов. Тому братися за це "Самопоміч" не буде.

Лідер «Самопочі» Тернополя «змішав з землею» свого однопартійця 

Самопоміч зрадила своїх виборців відкинувши пропозицію очолити комісію із земельних питань та комісію з архітектури та місто будування.

Стоп. Стоп. Але депутатом міської ради від «Самопомочі» став тернопільський журналіст Андрій Шкула (на фото), вся виборча кампанія якого складалася на основі того, що він очолить земельну комісії і особисто буде контролювати усі земельні питання у місті. Отже, Андрій Грицишин «змішав зі землею» свого партійного колегу, фактично публічно назвавши Шкулу недипломованим непрофесіоналом, який не здатний виконати свою передвиборчу програму, на що він мав всі шанси. Тобто, лідер тернопільської «Самопомочі» видає з себе вар’ята, який показує всім тернополянам, що його команда вміє лише критикувати та випускати пасквільні газети про дерибан землі, а не контролювати земельні питання, що їм запропонував Сергій Надал. Очевидно, істина в тому, що лідера «Самопомочі» Тернополя заставляють «грати вар’ята» його київські та львівські боси. У результаті у Тернопільській міській раді «Самопоміч» не очолила жодної комісії.

«Самопоміч» копає собі «яму Партії регіонів»

Така стратегія після місцевих виборів 2015 року не є випадковістю, а продовженням курсу Андрія Садового, який він обрав після парламентських виборів у жовтні 2014 року. Тоді Арсеній Яценюк запропонував йому стати віце-прем’єр-міністром нового уряду, на що отримав різку відповідь градоначальника Львова, який вирішив продовжити «бавитися» у напіввладу-напівопозицію. За планами політконсультантів «Самопомочі», така стратегія мала б привести до перемоги на місцевих виборах 2015 року. 

Поразка на місцевих виборах їх нічого не навчила. Перебираючи на себе роль галицької Партії регіонів, «Самопоміч» може втратити ту частину мислячих партійців, які готові працювати для своїх громад вже і зараз. Як наслідок, до наступних місцевих виборів 2017 року «Самопоміч» ризикує залишитися взагалі без партійного активу.

     самопоміч, тернопіль, члени партії, фото, тернопільський тиждень

Садовий та Пастух керують головою фракції Самопоміч Андрієм Грицишиним (на світлині місцеві лідери "Самопомочі" Назар Зелінка,  Тарас Пастух і Андрій Грицишин)

Коментарі  

 
-1 #1 Пітер 11.11.2015 16:01
Наспрапвді звичайно вже пізно висловлювати думки після місцевих виборів але як завжди місцевий лехторат лоханувся . Звісно звичайні мешканці міста не розуміють багатьох схем і різних махінацій як можна за гроші громади збагатитися та ще й нібито щось корисне зробити. Але у владі (жити по новому)все для людей
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.