Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

І що з того, що депутатський корпус Тернопільської міської ради оновився майже на дві третини? Та нічого. Нові обранці голосують за транжирні та популістичні питання й далі, витягуючи кошти з бюджету міста на речі, які ну аж ніяк не є вкрай необхідними для тернополян.

Ось вам останній приклад, про який пишуть наші колеги з http://tenews.te.ua

«Всьо смєшалось в домє Облонскіх…» – пригадуєте ці перші рядочки з «Анни Кареніної»? Так ось, вони цілком актуальні і для нашого часу, нашої країни і навіть нашого міста. Бо насправді все змішалося в місті Тернополі, а якщо точніше – в головах новообраних депутатів міської ради.

На черговій сесії, яка відбулася 24 листопада, було прийнято декілька вельми примітних рішень, які вкотре засвідчили, що наші обранці думають про що завгодно, лишень не про людей.

Рішення перше – відновити табло на тернопільському універмазі. Воно показуватиме температуру повітря, годину та радіаційний фон, і це нібито передбачено програмою захисту населення і території Тернополя від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Ну, прийняли - то й прийняли, нехай, але… На його закупівлю виділять 500 тисяч (!) гривень з міського бюджету. Плюс демонтаж старого оцінено у 30 тис. грн, і ще додайте сюди той факт, що це табло щороку буде споживати електрики на 15 тис. грн, і ще у 5 тис. грн у рік обійдеться його поточне обслуговування. Словом, влетіли ми на повну з цим табло, але кажуть, що воно нам конче необхідне. Ну нехай. Ми ж в принципі були б не проти, якби при цьому депутати не додумалися прийняти двох наступних рішень.

Рішенням другим внесли зміни до бюджету міста, в якому окремим пунктом виділили 350 тис. грн на коригування проектно-кошторисної документації з будівництва школи №25 у мікрорайоні «Кутківці». 350 тисяч на школу проти 500 тисяч на табло!

Будівництво школи в Кутківцях розпочато ще в 1993 році. Надворі вже 2015-й добігає кінця. А в цьому мікрорайоні не те, що школи нема, там, виявляється, навіть з проектно-кошторисною документацію не все гаразд. І ось милосердні тернопільські депутати зглянулися над бідними кутківецькими дітьми і кинули їм, наче тому псові, кістку у вигляді 350-тисячної подачки. Ще раз нагадую: на інформаційне табло – 500 тисяч, на школу – 350.

Але й це ще не все. Бо було прийняте на сесії і рішення третє – на харчування дітей бійців АТО в школах міста виділили аж 100 тис. грн і додатково 200 тисяч на те, щоб безкоштовно харчувалися діти, які навчаються в школах-садках. На табло – 500 тисяч, на дітей – 300!

Які складні процеси відбуваються в головах наших депутатів, коли вони приймають такі рішення, сказати важко. Але можемо з упевненістю констатувати: ще кілька таких рішень - і хтось із обранців точно отримає в «табло» від тернопільської громади. Принаймні вже тепер тернополяни починають висловлювати своє невдоволення від таких рішень.

 «Був дуже радий, дізнавшись про намір встановити нове інформаційне табло на ЦУМі, – пише тернополянин Олександр на сайті міської ради. – Проте, не меншим було здивування, побачивши скільки грошей на це виділяють з бюджету. Пошукав в інтернеті, найдорожчі LED-екрани з надвисоким розширенням 27 777 пксл/м² коштують близько 55 тис.грн/кв.м. Це найдорожчий і найкращий який є. В такому немає потреби, але брав до уваги найдорожче що є, щоб менше питань виникало. Якщо ставити такий екран шириною в 5 м і висотою в 1 м, то матимемо 5 кв. м. Тобто найдорожчий на ринку екран площею в 5 кв. м буде коштувати ледь 280 тис. грн. Нехай космічні 20 тис. грн. на доставку з будь-якої точки нашої планети. Решта грошей куди? 200 тис. грн на програмування екрану і монтаж? Це що – жарт? Проінформуйте, будьте ласкаві, про те, який саме екран міська рада збирається купувати і розпишіть детальний розхід коштів. Що і куди. Дякую за відповідь, яку очікую тут побачити!»

Своє запитання тернополянин розмістив ще 25 листопада. Відповіді міськради досі нема.

Новини Тернопільщини

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.