Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

8 грудня розпочне роботу новообрана обласна рада, нагадують Новини Тернопільщини

Окрім звичних питань щодо набуття повноважень, депутати обиратимуть з-поміж себе і голову. На цю посаду претендують практично всі політичні сили, що завели в раду своїх представників. Більші фракції вимагають посаду очільника обласної ради, бо мають високу підтримку від виборців, а менші хочуть виторгувати для себе так звану "золоту" акцію, яка конвертується в найвищу посаду обласного парламенту.

Поки що найбільш імовірним претендентом стати головою обласної ради має шанси представник Блоку Петра Порошенка "Солідарність". Це і найбільша фракція і сила влади, як такої.

Спробуємо порахувати кількість голосів, які теоретично зможе акумулювати БПП під свого кандидата.

Власних депутатів там 18 і практично всі вони слухняно проголосують за свого ж висуванця.

Союзників пропрезидентській партії буде знайти важко, адже свободівці Сиротюка це далеко не свободівці Надала, з якими ББП утворив доволі дивний союз в Тернопільській міській раді. Сиротюк грає свою гру і на співпрацю з "режимом" Порошенка йти не має наміру. Винятком може стати Володимир Бобко, який і працює в структурах ОДА, і знаходиться під пильним оком правоохоронців через порушення виборчого законодавства. В день голосування В.Бобко оприлюднив фото бюлетеня, чим порушив низку статей Закону і зараз таке зухвальство команда БПП зможе йому пробачити за голос в свою користь при обранні керівника облради. Є ще двоє безробітних свободівців, яких, при бажанні, команда Барни зможе легко працевлаштувати в обмін на правильне голосування: Русенко Андрій, 40 років, з Борщівського району (відповідальні за нього можуть бути Віктор Овчарук та Віктор Шумада - вихідці з Борщівщини) та Богуш Андрій, 26 років, з Чорткова (його можуть "опрацьовувати" чортківські аграрії).

"Батьківщина" вагається між "Свободою", де любити один одного їх зобовязує домовленість лідерів на рівні Києва, та БПП "Солідарність", в яких можна виторгувати більше. Слабким місцем в "Батьківщини" є сам Василь Деревляний, який втрачає вплив в партії та лікарі-бюджетники, яких ми нарахували 4-ро. Якщо до них додати директора департаменту соц.захисту В.Боярського і директора ВАТ “Гусятингаз” П.Сліпця, то провладна більшість у фракції "Батьківщина" факично сформована.

"Самопоміч", яка поки що показує свою беззубість у міській раді, швидше за все торгуватиметься за присутність у владі. Гарантом має виступити директор департаменту освіти ОДА Л.Крупа, який, попри скандали, захоче залишитися на посаді.

Малі фракції Радикальної партії, "Народного контролю", "Громадянської позиції" та "Укропу" "ляжуть" під сильних поштучно - надто вже багато в них держслужбовців, бюджетників  та підприємців, які не захочуть сваритися з владою заради аморфної політичної перспективи в далеко не стійкому партійному колективі. В сумі ще 12-13 штиків за "правильного" кандидата.

Разом представник БПП, якщо партія включить всі механізми впливу, зможе консолідувати довкола себе понад 40 голосів, що цілком достатньо, щоб отримати бажаний результат. При великому бажанні порошенківці зможуть дотиснути і до 44 штиків, що становитиме 2/3 від загального складу ради.

Для голови ОДА це стане залізним аргументом в дотриманні його ж післявиборчих слів про консолідацію зусиль новообраних депутатів довкола проблем Тернопільщини, а також показовим результатом при звітуванні Президенту.

От тільки голосування за голову обласної ради - таємне...

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.