Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Жила-була собі будівельна компанія. Закортіло якось їй "сюрпризів" людям по всій Україні наробити. Позбирала вона гуцулів із трембітами та й пішла містами українськими будуватися.

Прийшла в одне місто, почала шукати землю. Знайшла ласий шматочок, розклала лопати, аж тут люди налетіли і її прогнали. Тоді пішла в інше місто, там тихцем звела хатинку, наробила переполоху серед мешканців і втекла.

Бігала вона, бігала, аж поки в Тернопіль не потрапила. Заскочила у вагончик, вивіску почепила, договір наштампувала і подалася на автостоянку хатинку зводити. Земельки мало, але що там будівельній "компашці" - цегла до цегли та й вигнала 11-поверхову хатинку на курячих ніжках. Як тільки маленький землетрус почнеться, хатинка труситься-хитається, бо опора слабка. Збоку хлібозавод стоїть, на хатинку випарами дме і дико реве. А внизу, на чималій глибині зарита велика скриня. А в тій скрині кісток незліченна кількість. І не просто то кістки, а в'язнів, нацистами розстріляних. Та що там було гуцулам до тих кісток - у трембіти посурмили, лихі думки відігнали та й звели хатку на курячих ніжках, без усіляких дозволів. 

Хотіла будівельна "компашка" ще на іншій вулиці таку халтуру звести і "подарунок" тернополянам зробити, так влада дослухалася до гвалту в газетах і скасувала дозволи. Як тільки вчули про те горе-будівельники, так отой злощасний будинок під землю враз і провалився і порохом по осквернених кістках розсипався. А обдурені люди, що захотіли собі по кімнатці прикупити в тій будові, знайшли у гаманцях усі гроші, які вклали.

На жаль, у цієї казки в реальному житті аж ніяк не щасливий кінець. Хоча увесь перебіг подій насправді не вигаданий.

Торік хмельницький "Набережний квартал" скористався гонитвою тернополян за дешевим житлом і взявся за будівництво підозріло дешевого житла на Будного, 30. Підкупили тернополян неймовірними цінами - по 4900 за квадратний метр. Напевно, мешканці міста призабули, в яку біду вляпалися через Щепановського і скільки потім грошей витратили, аби доплатити за "дешеве" житло "Будівельника". Однак спокуса вкласти гроші в нерухомість виявилася сильнішою за здоровий глузд. І справді - у будівництві на вулиці Будного, 30 виявилося безліч порушень, починаючи від паперів і закінчуючи будівельними нормами.

Що отримали покупці від "Набережного кварталу"? Почнемо з договорів. Найперше, тернополяни укладали угоди не з цією фірмою, а зовсім іншою. Підрядника остання "викопала" яз якогось села з-під Києва. Покупців цим договором перетворювали у пайовиків, "записуючи" у якесь там товариство. Тож у разі судової тяганини "Набережний квартал" залишається білим і пухнастим, а тернополяни будуть судитися самі із собою. За що ж судитися?

Земля належить не забудівнику, а стоянці вантажних авто. Жодних дозволів "Набережний квартал" не отримував. Ба більше - після низки викривальних публікацій у місцевих ЗМІ тернопільська влада скасувала містобудівні умови для зведення чергової "халупи" тепер уже на Микулинецькій, 116.

Окрім "ароматів" вихлопних труб і вічного шуму від розігріву машин, мешканцям будинку на Будного, 30 передбачили ще одну "зручність" - Тернопільський хлібозавод, гул якого може розбудити навіть мертвого. До речі, про мертвих. За історичними джерелами, "Набережний квартал" і його наймані гуцули "вигнали" житловий будинок на місці масових розстрілів євреїв німцями. Вулиця Будного колись була територію, де розташовувалося гетто в Тернополі. Про енергетику і небезпеку для психічного здоров'я мешканців і говорити зайвий раз не варто.

Небезпека для тернополян-пайовиків криється і в порушених будівельних нормах. Відсутній другий евакуаційний вихід і другий ліфт. Балкони та лоджії засклені та розміщені перед кімнатами таким чином, що це погіршує інсоляцію інших квартир у будинку. До того ж, відсутній опір теплопередачі огороджувальних конструкцій. А це означає постійний холод у квартирах. Ще одне "щастя в подарунок" - третина кімнат виходять на північ. Там теж не погрієшся. Площа будинку замала для такої великої кількості квартир. Простіше кажучи, на місці 120-квартирної споруди височіє понад 300-квартирна! Страшно уявити, що може статися під час землетрусу, який Тернопіль уже відчував. Будинок не витримає і 4 балів, коли нас уже трясло на 3!

Але деяких тернополян це не зупинило. Магічна сума - 4900 за "квадрат" житла - затьмарила здоровий глузд. А дарма. Бо такі будинки від "Набережного кварталу" можна зичити хіба що Путіну під "йолку".

          

Чергове рішення по скасування міською радою містобудівних умов для «Набережного Кварталу», яке забудовувало тернопільську землі від фірми «Коменсервіс-Серет» 

Коментарі  

 
+1 #1 nick 17.03.2016 18:54
і зовсім маленька дрібниця для ТМР що згідно чинного законодавства місцева влада немає права скасовувати містобудівні умови та обмеження.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.