Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Замість відповідей на запитання активістів, взаємні звинувачення і  підозри щодо чесності та благонадійності самих організаторів акції – такий сухий підсумок трьохденного блокування складів «Мегаполіс-Україна».

Блокада діяльності великого дистриб'ютора тютюнової продукції компанії «Мегаполіс-Україна» триває. У Львові, Луцьку, Ковелі, Рівному та Тернополі склади компанії заблоковано громадськими активістами, котрі звинувачують керівництво підприємства у фінансовій підтримці та забезпеченні зброєю воєнізованих структур Російської Федерації.

За останні два дні конфронтація між учасниками конфлікту набула загострення. Взаємні звинувачення у неправомірних діях та скарги у правоохоронні органи як на дії протестувальників, так і  на дії  представників «Мегаполісу», приховані погрози та гучні заяви у ЗМІ надали  акції особливого резонансу. Як ми повідомляли, більшість громадських активістів та ЗМІ підтримують організаторів блокади, широко висвітлюючи їх коментарі та закликаючи громадськість долучатися до блокади.  Разом з тим, протягом останніх днів у соціальних мережах віднайшлось і досить критичних зауважень та сумнівів щодо даної ініціативи.

Свої контраргументи щодо блокування «Мегаполісу» наводить киянка Адріана Левчук: «Ось почитала я Ваш пост... гарна штука фейсбук - один дебіл написав повну нісенітницю без аргументів і доказів, а народ й повівся. Я не знаю, де у Мегаполіс Україна з'явилося путінське коріння, але те що вони офіційно знаходяться в Одесі і сплатили півтора мільярда гривень податків у 2015 це факт. не всі депутати зі свого тіньового бізнесу стільки сплатили…».

Зауваження щодо акції висловлюють і місцеві фахівці в галузі економіки. Зокрема, доцент кафедри фінансів ТНЕУ та голова ГО «ЕАГ «Акцент» Богдан Малиняк стверджує, що «Мегаполіс-Україна» протягом року сплачує у місцевий бюджет близько 40 мільйонів гривень, чим забезпечує розвиток нашого нашого регіону, фінансування комунального театру, філармонії тощо.

Найбільш категорично висловилась з приводу  акції відома волонтерка та учасниця центру звільнення полонених Алла Чонгар: «…Другий день в Тернополі блокується дистрибютор цигарок виробництва російського агресора.... Зверніть увагу не має загальної акції по всіх магазинах чи підприємцях, де є і ліки, засоби гігієни, цигарки, шоколадки, та інша продукція. Не має проведеної акції залученої юристами, журналістами, міліцією, сбу. Якщо є докази допомоги агресору, значить будуть займатись відповідні органи, але із залученням преси і щоб люди знали кроки розслідування. І інше продукція такого виробника, може бути передана на передову, або те що потрібно для дитячих будинків чи будинків пристарілих. Проведена робота з підприємцями про припинення використовувати в своїй діяльності вироби Росії.

Ні, ситуація склалась по іншому, вибраний один представник.... Андрій Ярема....Який за півтора року війни передав на передову немалу кількість цигарок, заправляв машини, ремонтував, допомагав місцевому ПС... Результат - обраний один дистриб’ютор, один.... Можливо там інший інтерес і не цигарки, і не звинувачення в допомозі Росії в виготовлення зброї чи куль... Можливо питання в іншому... Тоді ще раз якщо є докази, то тоді має займатись СБУ... Закликати людей до невідомо чого, якоби будуть проти громадських діячів виставлені загони невідомі ,чи застосовуватись зброя.... Люди добрі .... Чому на що потрібно звернути увагу вам має бути дозвіл, команда.... Вчора декілька з тих, хто там стоїть з громадських діячів, погодились що так.... Я в Андрія Яреми брав цигарки для бійців, брав заправку, а сьогодні ви його блокуєте, як поплічника Росії.... І чому тільки тоді одного його, чому не акція по місту... .Дайте докази на СБУ і висвітлюйте все в пресі.... І ще одне ті хто там і Самооборона, і Автомайдан, ПС, та інші ви вже робили акції проти забудов на Тернопільському пляжі....Будується далі....Акція з будовою на жд вокзалі....з успіхом добудована і закінчена... Інші подібні акції, акція із Сбербанк Росії, працює далі.... Щось тоді не зрозуміло до чого всі ці акції.......Чи там інші інтереси.... Навіщо колотити людьми.... Чому ви не хочете помічати те що потрібно.... Чому? Чому не долучились до акції інші волонтерські організації, по Тернопільській області їх достатньо....Та інше якщо в вас є всі докази, достійте до кінця, з висвітленням всіх подій ,результату акції, а не знову пару днів поколотетесь і все втихне.... Хоча б на вітер не викинете кошти потрачені на плакати. Між іншим могли б потратити на тіж потреби для бійців, про які постійно ведете мову...

І ще хлопці ідуть до армії по другому разу, інші пішли ще раз як добровольці, що вам заважає закрити по Тернополю, нову хвилю мобілізіції, тим паче ви як волонтери там були вже, повірте користі з вас там буде більше...

А бо робіть то розумно ,або не колотіть людьми...І так часи зараз не найкращі...А вже як стоїте то докажіть що там немає іншого інтересу....Тільки дійсно посібник агресора в самому Тернополі, і дійсно бажання викрити його...»

То кого ж фінансує «Мегаполіс» - українську армію та розвиток інфраструктури Тернопільщини, чи бойовиків Путіна? І в чиїх інтересах діють активісти, блокуючи підприємство?

З кожним днем акції постає все більше гострих питань, відповідь на які повинна б була дати влада, участь якої в залагодженні даного конфлікті чомусь поки не відчувається.

«Тернопільський тиждень»

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.