Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Депутати Тернопільської міськради, всупереч позиції мера, хочуть виділити будівельній компанії землю, за яку підприємство судиться з державою! (Документи)

Як свідчить практика, ті, хто найбільше кричить про корупцію та земельний дерибан, приходять до влади і очолюють ту ж таки корупцію та дерибан. Так сталося і у випадку з будівельною компанією «Сатурн». На сесії міської ради 26 січня тернопільські депутати хочуть віддати майже три гектари землі приватному підприємству «Будівельна компанія «Сатурн». І це при тому, що знають — голосувати позитивно не можна, бо тривають суди. Компанія невідомими шляхами отримала десяток об’єктів держвласності з рук військового концерну! Нині вона намагається прибрати до своїх рук ще й землю!

Фірма «Сатурн» – із чортківським корінням. Принаймні, про це свідчить виписка з Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців. «Сатурн» займається будівництвом житла, гаражів та інших нежитлових приміщень, а також видами діяльності, що дотичні до будівництва.

У вересні 2015 року «Сатурн» звернувся з листом до міськради Тернополя з роз’ясненням, для чого підприємству потрібні 2,84 га міської землі на вулиці Микулинецькій. Будівельна компанія вирішила звести на цій території житлові споруди. Дві комісії мерії, а саме з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, а також із питань містобудування, дали «добро» на розробку проекту землеустрою «Сатурну». 

Але тут трапилося найцікавіше. Згадані гектари землі віддавати в приватні руки не можна. зараз триває судова тяганина. «Сатурн» отримав склади, товарні приміщення, цехи та сховища невідомо за які «заслуги» та так, що держава тепер мусить розбиратися з особами, які роздали майно наліво й направо! Землю під цими об’єктами нині намагається прибрати до рук будівельна компанія.

Ще у вересні 2008 році «Сатурн» уклав договір купівлі-продажу з київським концерном «Військторгсервіс». За 5 із «хвостиком» мільйонів концерн відчужив будівельній компанії 10 об’єктів: адмінбудинок, 4 склади, фруктосховище, 2 цехи, навіс, фруктосховище, а також огорожу. Усі документи акуратно підписали, проштампували. От тільки забули кілька нюансів. Зокрема, договір купівлі-продажу не оформили в нотаріуса. Концерн також забув звернутися до нотаріуса, аби завірити закріплення землі за «Сатурном». 

А тут спохопилися у Міністерстві оборони. Там запізно дізналися, як підвідомча їм структура розкидається державною власністю. Тож звернулися в суд. 14 травня 2015-го Господарський суд Тернопільської області ухвалив визнати недійсним договір між «Військторгсервісом» та «Сатурном», а також заборонити останньому відчужувати отримане майно. 

У міськраді позиції розділилися. Міський голова виступив категорично проти того, щоби «Сатурну» виділити землю. Ще торік «Сатурну» сказали твердо «ні». А от депутати цьогоріч уже хочуть передумати. Наприклад депутат від Самопомочі Юрій Штопко твердо голосував «за» на профільній депутатській комісії з питань містобудування  (протокол № 6 від 21.12.15 року)  . А голова комісії Наталя Паньків взагалі на всіх важливих документах поставила свій підпис і навіть «протягнула» питання в інших комісіях мерії. «Совпадєніє?» Дивно, що всюдисущі борці з корупцією не запідозрили цей кричущий факт. 

Позицію міського голови можна розуміти. Адже як виділяти землю, коли за об’єкти, які на ній розташовані, гризуться держава і приватна фірма?! Кому – сумнівному ПП, яке відхопило невідомо як у держави стільки важливих об’єктів? До речі, 28 січня цього року справу будуть розглядати вже у Львівському апеляційному суді. 

Чим же керуються депутати? І чим – голова комісії з питань містобудування? Суди в розпалі. Фірма – сумнівна. То хто майже три гектари міської землі 26 січня буде на сесії дерибанити, плюючи на закон?

Омелян Тернюк

    документи, фото, тернопільський тиждень    

 

документи, фото, тернопільський тиждень

 

 

 

 

 

 

 

     

Коментарі  

 
+1 #1 семен 20.01.2016 18:02
Та Паньків представляє інтереси Набережного кварталу
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.