Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На Тернопільщині за останні роки затримували чимало хабарників. Серед них були представники різних партій. Звісно, найбільше серед корупціонерів було «націоналістів» партії «Свобода». При чому депутатів різного рівня рад.

З приходом в депутатські ряди нових політичних сил їхні представники вже  також «відзначилися». Варто згадати тільки нещодавнє затримання депутата Тернопільської міської ради від «Народного контролю». Нагадаємо, 1 лютого 2016 року депутата Тернопільської міської ради від «Народного контролю» Романа Ляховича затримали за хабарництво у великих розмірах.

Депутат та доцент Тернопільського державного медичного університету одержав $1 000 хабара за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на посаду лікаря в одному з медичних закладів. 

Тримаються поки що в цьому плані «адепти Садового» на Тернопільщині.  Чи просто не попадаються поки що?

Бо їхні однопартійці в сусідній з Тернопіллям області хабарі і вимагають і беруть.

Один з лідерів та основний фінансист хмельницького осередку «Самопомочі», депутат міської ради від цієї партії, засновник і директор найкрупнішого ринку міста «Оптовик» Олександр Василишин може сісти на 10 років за організацію злочинної групи, яка вимагала хабарі.

Ще в переддень Нового року – 31 грудня 2015 року Національна поліція повідомила що начальник одного з відділів Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області за попередньою змовою з директором місцевого оптово-роздрібного ринку та його заступником вимагають хабара.

Лідер хмельницької «Самопомочі» займався «вибиванням» хабарів

Гроші призначалися за сприяння у вирішенні питання щодо розміщення на території ринку об’єктів торгівлі піротехнічними засобами, а також за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки. Тоді ж 31 грудня, працівники Національної поліції України затримали посадовця разом з посередниками в момент одержання від приватного підприємця неправомірної вигоди в сумі 11 тисяч гривень.

Лише через півтора місяці від факту вчинення злочину стало відомо, що посередником був міський депутат, один з лідерів та основний фінансист хмельницького осередку «Самопомочі» Олександр Василишин. Він є засновником і директором найкрупнішого ринку міста «Оптовик» і саме на території ринку прокручувалася ця злочинна схема.

Те, що це не поодинокий випадок свідчить й активна робота поліція, яка офіційно звернулася у міську раду Хмельницького з вимогою видати декларацію Волошина за 2014 рік про доходи, майно та витрати. Як видно з документу (див. копію листа), заведена кримінальна справа за окремими частинам статей 368, 368-3 та 369 Кримінального кодексу України. Тобто лідер хмельницької «Самопомочі» організував злочинну групу, яка регулярно займалася «вибиванням» хабарів для «надзвичайників». Зрозуміла, що значна частина хабара залишалася Волошину.

Хмельницьку «Самопоміч» фінансували за хабарі підприємців

Очевидно, фінансист «Самопомочі» Хмельницького на власний розсуд трактує основне гасло партії: «Візьми і зроби». Гроші на фінансування осередку йшли не з членських внесків партійців, а з «вибитих» у підприємців хабарів.

Наразі Олександру Волошину та його подільникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.