Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вся опозиційність фракції «Самопомочі» у Верховній Раді України пояснюється дуже просто: через політику вони намагаються уникнути відповідальності за свої кримінальні злочини. 

Садовий – «Юлька у штанях»

«Самопоміч» нарешті самостійно вивела себе на чисту воду. Вихід з коаліції парламентської фракції «Самопоміч» остаточно зруйнував міф про «нову політичну» силу з новими методами. Тільки в Україні «запахло» резонансними кримінальними справами проти лідерів «Самопомочі», як ця партія різко пішла в опозицію. Показовий збір підписів за відставку Яценюка – це лише спроба за тиждень показати Україні, що «Самопоміч» є опозицією і всі кримінальні справи проти її лідерів є «політичними переслідуваннями». Тобто лідер «Самопомочі» Андрій Садовий хоче зіграти роль «Тимошенко у штанях», пересидіти в опозиції непрості часи. Він щиро вірить, що Порошенко не Янукович і садити Садового-«опозиціонера» не буде.

Однак, є цікава деталь. Більшість кримінальних справ було порушено ще тоді, коли «Самопоміч» працювала в коаліції, маючи в уряді навіть свого міністра. Тобто успішно «пиляли» бюджет, «вибивали» кадрові призначення в регіонах, просували своїх людей на керівні посади в держаних підприємствах. Це означає, що кримінальні справи не пов’язані з опозиційною діяльністю, - це 100 % кримінал. Але давайте по-порядку.

Садовий віддав Росії ЛАЗ

18 лютого відбулася резонансна прес-конференція одного з начальників львівської прокуратури Тараса Іваника. Він заявив, що прокуратура Львівської області виявила факт продажу майна колишнього "Львівського автобусного заводу" на 100 млн грн. двом юридичним особам, які мають прямі родинні стосунки з відомим інвестором Російської Федерації. На питання, чи йде мова людей, наближених до представника Росії в ООН Віталія Чуркіна, прокурор не відповів, пославшись на таємницю слідства. Однак, якщо зважити, що довгий час, власником заводу позиціонував себе Ігор Чуркін (за чутками племінни одіозного постпреда Росії в ООН), то підтвердження цієї інформації не треба. До речі, свого часу сам Ігор Чуркін у інтерв’ю «Комерсант-Україна» заявив, що більше не інвестуватиме у виробництво у Львові і навіть вивезе до Дніпродзержинська частину обладнання. Тобто «клан Чуркінів» зробив все можливе, щоб знищити унікальний Львівський автобусний завод, де в умовах війни можна виробляти танки та бронетранспортери. 

 «Росіяни знищили ЛАЗ, де в умовах війни, можна виробляти танки та бронетранспортери»

А тепер щодо Садового. Ще працюючи у міській раді Львова «рядовим» депутатом, він просував інтереси клану Чуркіних, за якими тоді, ймовірно, стояв впливовий Надзвичайний і Повноважний посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін та мер Москви Юрій Лужков (так звана «лужніковська група»). 

Сьогодні прокуратура звернула особливу увагу на те, що передувало продажу ЛАЗу підроблене рішення Господарського суду м. Києва, яким було знято всі накладені арешти на майно заводу в рамках кримінальних проваджень. Тобто вже в кінці 2015 року, в час війни з Росією, один з найвпливовіших політиків України допоміг росіянам підробити рішення суду. Хто ця одіозна людина? У Львові його знають усі.

Садовий віддав росіянам «Львівприлад»

Не ЛАЗом єдиним! Нещодавно стало відомо, що Садовий віддав колишній військовий завод «Львівприлад» під будівництво офісного центру фірмі, яка належить такій собі громадянці Росії Людмилі Саламатіній. Цікаво, що вона є родичкою (сестрою) скандального міністра оборони України Дмитра Саламатіна в уряді Азарова, за якого почався основний етап знищення Збройних сил України. Варто зазначити, що Саламатін зять колишнього віце-прем’єра Росії Олега Сосковця і активно працював на російські спецслужби. 

Майбутнє будівництво на «Львівприладі» юристи вже кваліфікують як диверсійні дії, адже росіяни планують збудувати кілька будинків над найбільшими у західній Україні бомбосховищами, де вже є запаси води та нормально циркулює повітря. 

Але й це не головне. Як відкрито говорять українські військові, їх колег з НАТО найбільше обурило те, що Садовий віддав росіянам завод, який розміщений поряд з Національною академією сухопутних військ України. Саме в цьому військовому учбовому закладі розміщені представництво США і НАТО, йде координація військових навчань і матеріально-технічного переоснащення ЗСУ за участю західних партнерів. Тобто, під самим «носом» штаб-квартири НАТО у Львові російські агенти можуть вільно і законно розмістити будь-яке шпигунське обладнання. 

Чим можуть завершитися для Садового всі ці справи? Не менше, не більше, як звинуваченням його у державній зраді і засудження на 15 років тюремного ув’язнення. 

Батальйон «Донбас» та прокуратура проти Семенченка-Грішина

Окрім Андрія Садового, за державну зраду може сісти й командир батальйону «Донбас» так званий Семен Семенченко (бувший Костянтин Грішин). Військова прокуратура вже відкрила проти нього декілька кримінальних справ. Його звинувачують не лише в аферах та незаконному присвоєнні військового звання, а й у роботі на російську розвідку. І це говорять не лише слідчі, а й бійці батальйону «Донбас», які нещодавно дали відкриту прес-конференцію скорочене відео якої ТУТ, де назвали Семенченка-Грішина «подвійним агентом». 

Очевидно, недаремно «Самопоміч» в авральному режимі квапиться висунути свого нардепа-«комбата» кандидатом на посаду мера Кривого Рогу.

«Хмельницька мафія» на чолі «Самопомочі»

Ще одна резонансна справа, яка підштовхнула «Самопоміч» в опозицію – це «хмельницька мафія», яка зайняла керівниці посади у «партії Садового» Хмельницького. 

Один з лідерів та основний фінансист хмельницького осередку «Самопомочі», депутат міської ради від цієї партії, засновник і директор великого ринку міста «Оптовик» Олександр Василишин може сісти на 10 років за організацію злочинної групи, яка вимагала хабарі. 

Ще в переддень Нового року – 31 грудня 2015 року Національна поліція повідомила, що начальник одного з відділів Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області за попередньою змовою з директором місцевого оптово-роздрібного ринку та його заступником вимагають хабара. Посередником був міський депутат, один з лідерів та основний фінансист хмельницького осередку «Самопомочі» Олександр Волошин. Заведена кримінальна справа за окремими частинам статей 368, 368-3 та 369 Кримінального кодексу України. Тобто лідер хмельницької «Самопомочі» організував злочинну групу, яка регулярно займалася «вибиванням» хабарів для «надзвичайників». 

Ось такі реальні кримінальні справи (далеко не всі) тяготіють над партією «Самопоміч» та її реальним лідером Андрієм Садовим. Тому «Самопоміч» зараз перехопила «опозиційну естафетну паличку» у радикалів Ляшка та навіть у Юлії Тимошенко. У них просто немає часу, їм треба рятуватися. 

Врятуються? Покаже час.

Політичний експерт, Микола Савченко

           самопоміч, керівники, партія, фото, тернопільський тиждень

Керівництво «Самопомочі»

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...