Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Квартплату в Тернополі підняли майже вдвічі. 

За ріст квартплати майже вдвічі провладна в Тернополі партія готова відповідати особисто. Про це заявив представник політичної сили, мер обласного центру Сергій Надал.

Сергій Надал: «По-перше, оскільки ми це рішення прийняли, то значить ми вже взяли на себе відповідальність. По-друге, тарифи в Тернополі не змінювалися з 2008 року. Сплачені людьми кошти збирали, але реально за ці кошти ЖЕКи нічого не могли зробити. На сьогоднішній день усі підприємства ЖЕКів були збитковими. Порівняйте: з 2008 року і до сьогодні зарплата змінювалася скільки разів? Коли востаннє принімали тариф, мінімальна зарплата складала 500 гривень. Сьогодні маємо 960 гривень, а з працівників ЖЕКу ніхто менше, ніж за 200 гривень, працювати не хоче».

Але з підняттям тарифів, каже Сергій Надал, тернополяни можуть самостійно визначати, за які послуги їм оплачувати, а за які – ні. Тобто якщо у під’їзді не працює ліфт, це повинні зафіксувати комунальні служби. Мешканці, у свою чергу, платити за таку роботу, а точніше – нероботу, не повинні. Аналогічна ситуація і з вивезенням сміття.

Сергій Надал: «Буде виділено окремо 3 стрічки: квартплата, плата за ліфт, плата за вивезення сміття. Працює ліфт, забезпечує роботу якісно, він прибраний, чистий – платиш. Не працює – не платиш. Відповідно, фірмі, яка займається обслуговуванням, є стимул працювати краще, забезпечувати роботу того самого ліфта. Таке саме і стосовно вивезення сміття».

Якщо ж недопрацювання комунальних служб не відмічають, а тернополян змушують платити за ненадані послуги, варто повідомити про це контролюючі служби чи управління міської ради. Винних влада обіцяє покарати. ЖЕКам це загрожує навіть розформуванням, цитує слова мера ІНТБ

 

Коментарі  

 
0 #7 житель 18.10.2011 08:01
мужньо! молодці! тільки ригіонали тікають від відповідальност і
Цитувати
 
 
+2 #6 тариф 16.10.2011 11:20
подивіться на складники тарифів. атм все регулюється державною. світло, газ, зарплата, бензин. Надал і так моллодець, що за проколи ригіоналів відповаідає перед тернополянами.
Цитувати
 
 
+6 #5 Тарас 10.10.2011 13:40
хваліть надала, шановні, хваліть...
Цитувати
 
 
-8 #4 Марія 09.10.2011 22:18
Цитую Лука:
Бідний стає ще біднішим і від цього йому не легше. ЖЕК завжди знайде можливість обдурити мешканця, особливо стариків. Ніякої ради на те немає. Виходит що плату підняли для ЖЕКІВ, а люди хай рятуються як можуть. І шо нам та колективна свободівська відповідольніст ь дає?


Перед тим як підняти тарифи в нас в будинку були проведені збори, де ЖЕК чітко розказав скільки за що ми будемо платити, на чому можна зекономити, на що можна додати, шоб було краще. Домом вирішили підняти тариф на прибирання. щоб частіше прибирали і мили не лише підїзди, а і прибудинкову і дитмайданчик. Реально стало гарніше! Ми задоволені
Цитувати
 
 
+10 #3 Лука 09.10.2011 11:32
Напевно Зенко має рацію. Квартплату підняли а про зарплату забули. Бідний стає ще біднішим і від цього йому не легше. ЖЕК завжди знайде можливість обдурити мешканця, особливо стариків. Ніякої ради на те немає. Виходит що плату підняли для ЖЕКІВ, а люди хай рятуються як можуть. І шо нам та колективна свободівська відповідольніст ь дає?
Цитувати
 
 
+11 #2 Зеньо 08.10.2011 12:45
Думаю, що такі недокінця продумані рішення можуть привести до непорозумінь з надавачами послуг. Чи розроблений механізм контролю мешканців та ЖЕКІВ за цими послугами? Чи не приведе це до того, що менканці , контори та надавачі послуг почнуть зловживати у цій сфері, кожен на свій манер? Правила співпраці не зрозумілі до кінця і прохання до влади у ЗМІ надати прості та доступні кожному розяснення.
Цитувати
 
 
-7 #1 Валя 07.10.2011 21:43
Мудро мер каже, головне шоб всі почули!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.