Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На сайті Тернопільської міської ради з’явилися декларації народних обранців про доходи за 2015 рік. Нашу увагу привернули звіти екс-кандидатів у мери, які стали міськдепами. Їх троє – Петро Ландяк, Володимир Бліхар та Святослав Півторак. Цікаво, що декларації ляшкіста досі не з’явилося на сайті міської ради, хоча 1 травня сплив термін для оприлюднення декларацій.

Третій призер міської виборчої кампанії у 2015 році задекларував 2,58 мільйона гривень доходів. З них зарплата складає 99 тисяч, підприємницький дохід 19 тисяч. Натомість дивіденди і проценти принесли Петру Ландяку 2,46 мільйона гривень. Нагадаємо, що політик є відомим в місті підприємцем, власником мережі продуктових магазинів “Універсам” та “Продлюкс”. Частка у статутних фондах товариств складає 226 793 грн. Дружина пана Ландяка отримала майже 200 тисяч доходів.

Сукупно Ландяки в 2015 році заробили майже 2,8 млн. гривень. Це в 2,5 рази більше, ніж в 2014 році. Політик має дві земельних ділянки площею 1,28 га та 0,1 га, квартиру площею 92 кв.м., гараж площею 35 кв.м. Дивно, але легкових автомобілів Ландяки не задекларували.

Зрештою, з декларації гриценківця Ландяка зрозуміло, де політик взяв трохи більше півмільйона гривень на виборчу кампанію.

Натомість джерела доходів іншого грошовитого кандидата в мери Володимира Бліхара викликають сумніви. По-перше, на сайті міської ради досі не з’явився фінансовий звіт про витрати кандидата в мери Володимира Бліхара. “На око” видатки на його кампанію були значно вищими, ніж у Ландяка. Однак точної цифри громадськості досі не повідомили. Нагадаємо, що Бліхар представляє партію відомого журналіста-розслідувача Дмитра Добродомова, який викриває корупцію у вищих ешелонах влади. Тернопільський протеже Добродомова Володимир Бліхар є директором ТОВ “Тервікнопласт”, більше відомого під торговою маркою “Вікнарьофф”. Так ось у 2015 році директор цієї відомої за межами Тернополя підприємницької структури заробив 64 360 гривень, або в середньому трохи більше 5 тисяч гривень на місяць. З них трохи більше 50 тисяч гривень пішло на погашення позики. Щось не віриться, що за решти 14 тисяч пан Бліхар зумів прожити цілий рік? Власного житла, авто, коштів на рахунках екс-кандидат у мери станом на 1.01.2016 року не мав.

Трохи “багатша” його родина. Члени сім’ї Бліхара заробили 212 тисяч 221 гривню. З них, очевидно, 196 тисяч підприємницький дохід дружини Олени Абакумової. Члени родини також мають дві земельні ділянки площею 0,1 та 0,05 га, садовий(дачний) будинок площею 335 кв.м., а також автомобіль BMW X6 2013 року випуску. Не має в родини Бліхарів-Абакумових корпоративних прав, на бізнес яким управляє депутат.

Таким чином, з декларації лідера “Народного контролю” незрозуміло де він взяв кошти на дороговартісну виборчу кампанію.

Можливо, Дмитро Добродомов проведе власне розслідування?

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.