Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вже кілька днів депутат фракції обласної ради ПП «Громадянська позиція» Лариса Римар звітується перед виборцями у соціальних мережах результатами своєї «карколомної» боротьби із начебто свавіллям голови облради. На перший погляд нічого надзвичайного у месиджах Лариси Іванівни не було, адже очевидно, що саме для боротьби за справедливість вона і стала депутатом.

Але, увімкнувши здоровий глузд, у критичних читачів виникає природнє запитання: «за кого, пані, ви нас маєте?!».

Та не будемо поспішати і розберемося із цим питанням по порядку.

Обізнаним у тонкощах місцевої політики тернополянам давно відомо про конфлікт, який виник довкола посади головного лікаря Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина», яку донедавна обіймав Віктор Куценко. Щодо істинних причин звілнення Куценка із хлібної посади шириться чимало чуток, починаючи від розповідей про бажання депутатів-радикалів прилаштувати на тепле місце «свою людину», закінчуючи думкою про намір голови облради Віктора  Овчарука особисто очолити перенатальний центр після закінчення своєї політичної кар’єри. Але суть питання не в тому, адже підстав для звільнення фігуранта численних корупційних скандалів – Куценка, було хоч відбавляй. А от саме рішення про його звільнення як завжди залежало від політичної волі депутатів обласної ради, яке типово стало результатом кулуарних домовленостей.

Ну не вдалося Куценкові, як раніше домовитись із народними обранцями, що ж тут поробиш… Проте, Віктор Васильович вирішив не миритися із вибриками долі і поборотися за своє крісло? Щоб відновитися на посаді він звернувся до суду, а також, як в нас заведено, до «політичних» діячів, які б мали розбудити хвилю народного гніву. Звернувся ну і нехай, це його право і його рішення, а от те що стало наслідками цього звернення викликає щирий подив і посмішку.

Спочатку пані Римар спробувала збурити громадськість, розмістивши на місцевому сайті новин «20хвилин» статтю про «безчинства» Овчарука, яку редакція сайту відразу ж видалила. Журналістам відомо про практику видалення адміністраторами цього сайту читацьких пасквілів, які не мають нічого спільного із новинами, однак Лариса Римар вирішила повернути свою поразку на перемогу і розлилася у Фейсбуці сльозливими скаргами на владні щупальця цензури, що сягнули вже й до провінційних сайтів Тернопільщини))))

А далі більше. Очолюючи тривалий час громадську раду при Тернопільській ОДА, Лариса Іванівна ініціювала ухвалення цим дорадчим органом рішення стосовно створення тимчасової комісії для розслідування ситуації щодо звільнення головного лікаря комунального закладу Тернопільської обласної ради Віктора Куценка. Не забулася вона також розповісти про це рішення  і у злощасному Фейсбуці, зауваживши, що громадська рада при ОДА докладно вивчить цю справу, яка зі слів депутатки пов’язана із перевищенням службових повноважень головою облради.

Проте, говорячи про можливі перевищення владних повноважень Віктором Овчаруком, депутатка чомусь не додумалась звернути увагу на перевищення своїх повноважень членами громадської ради.  Перш за все, така поважна діячка як пані Лариса не могла не помітити, що Тернопільська ОДА – орган виконавчої ради, і Тернопільска обласна рада – орган місцевого самоврядування, є зовсім різними структурами, які займають абсолютно різні місця у владній вертикалі. Іншими словами, члени ради трішки вийшли за межі свого мандату. Зрештою, людина, яка стільки часу очолювала громадську раду при ОДА не могла не знати про повноваження і завдання тої ж таки ради, які дуже чітко виписані у положенні про раду. Як не дивно, але ознайомившись із положенням стає чітко зрозуміло, що цей дорадчий орган не уповноважений втручатися у питання кадрової політики ОДА, тим паче інших сторонні структур. Але кого цікавлять такі дрібниці якщо потрібно негайно «косити капусту».

Звичайно ж, нам не звикати до того, що політики дуже часто використовують своє становище не на благо громади, а виключно для власної вигоди. Дивує і обурює інше, як Лариса Римар могла додуматися до того щоб граючи такий примітивний фарс, ще й намагатися переконати виборців, що діє в їх інтересах. Це  ж як потрібно не поважати людей, щоб  вважати їх такими примітивними простаками, чи то дурнями, і розповідати їм такі нісенітниці?

Напевне кожен восьмикласник, який вчиться трішки краще ніж на державне «три», посміється із байок про ­­маховик цензури у Тернополі та всеосяжні повноваження громадської ради при ОДА.

А ви як вважаєте?

    лариса римар, фото, скандали, фото, тернопільський тиждень    

Коментарі  

 
+5 #5 Галина Кіндратівна 09.06.2016 08:01
Доцент Чорна не знає різниці між обласною радою і ОДА?
Цитувати
 
 
-6 #4 Ірина Чорна 08.06.2016 23:40
Впізнаю руку автора. Та щоб унеможливити спекуляції, орилюднюю витяг із Положення ГР при ТОДА:
4.Громадська рада відповідно до покладених на неї завдань:

4.4 проводить відповідно до законодавства громадську експертизу діяльності Тернопільської облдержадмініст рації та громадську антикорупційну експертизу нормативно-правових актів та проектів нормативно-правових актів, які розробляє Тернопільська облдержадмініст рація.

35. Для проведення громадської експертизи діяльності Тернопільської облдержадмініст рації, або громадської антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів, рішенням Громадської ради утворюється тимчасова експертна група (комісія), до складу якої залучаються члени Громадської ради та представники інших інститутів громадянського суспільства.
Цитувати
 
 
-4 #3 timecuresall 08.06.2016 19:07
Статья примитивного тупого хуторского быдла
Цитувати
 
 
+3 #2 овчарук 08.06.2016 16:21
Ларісу Івановну хачу!
Цитувати
 
 
+8 #1 Правда 08.06.2016 16:05
на цій аферистці клейма нема де ставити, єдиний її ідеал - це бабло, чим більше тим краще
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.