Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

І знову про «діяння» тих, кого привів на посаду сьогоднішній очільник Тернопільської ОДА Степан Барна.

Як пише Те Ньюз, безглузда кадрова політика в управлінні освіти Тернопільської облдержадміністрації, яка призвела до незаконного звільнення двох державних службовців (висококваліфікованих спеціалістів-фахівців з вищою кваліфікаційною категорією, тринадцятирічним стажем державної служби однієї з них, нагороджених такими педагогічними відзнаками, як відмінник освіти України, відмінник аграрної освіти ІІІ ступеня, відзнаками Міністерства освіти і науки України, профільних міністерств), продовжилася тим, що Ольга Хома, яка, за понад піврічну діяльність на своїй посаді так і не спромоглася показати жодних вагомих досягнень та розпочати вкрай необхідне реформування освіти в області, активізувати національно-патріотичне виховання в такий нелегкий для країни час, продовжила своє «вміння» керувати тим, що спробувала тиснути на членів профспілки, аби узаконити свої неправомірні дії.

Так, 11 липня цього року на вимогу Тернопільського окружного адміністративного суду відбулося повторне засідання профспілкового комітету первинної профспілкової організації управління освіти і науки облдержадміністрації, на якому була присутня Хома О. З. В ході проведення засідання профкому Хома О.З. повідомила всіх членів профспілки, «якщо профком не дасть згоду на звільнення Волощук Н.І., то державні службовці можуть залишитись без заробітної плати. З 01 липня цього року у зв’язку з підвищенням заробітної плати нам не вистачає біля 57 тис. грн. для виплати працівникам управління».

Це ж як треба дореформуватися, щоб довести до заборгованості по заробітній платні державних службовців вищої інстанції у системі освіти.

На аргумент керівника профспілки Ляха Я. С. про те, що з чиєї вини було допущено таке неправомірне звільнення, той і несе фінансову відповідальність за компенсацію, Ольга Зіновіївна відповіла: «Я розумію, що була допущена помилка при звільненні, але боляче це може зачепити працівників управління». Тим самим фактично визнала на словах факт незаконного звільнення в присутності профспілкового комітету.

Зазначимо, якщо незаконно звільнений працівник все-таки відстоїть своє право на поновлення на посаді, то у такому разі орган державної влади, тобто управління освіти і науки Тернопільської ОДА, буде змушене виплатити такому працівнику заробітну плату за увесь час вимушеного прогулу. За нормами трудового законодавства України при винесенні рішення про поновлення на роботі орган, який розглядає трудовий спір, одночасно приймає рішення про виплату працівникові середнього заробітку за час вимушеного прогулу, але не більш як за один рік. Якщо заява про поновлення на роботі розглядається більше одного року, не з вини працівника, орган, який розглядає трудовий спір, виносить рішення про виплату середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу.

Це означає, що компенсувати заробітну платню такому незаконно звільненому працівнику доведеться з державного бюджету.

Проте разом із встановленням факту незаконного звільнення суд встановлює і винну особу у такому звільненні. У такому випадку, відповідно до Кодексу законів про працю України суд покладає на службову особу, винну в незаконному звільненні, обов'язок покрити шкоду, заподіяну установі, у зв'язку з оплатою працівникові часу вимушеного прогулу. Такий обов'язок покладається, якщо звільнення здійснено з порушенням закону. Отже, у разі встановлення вини Хоми О.З. при звільненні Волощук Н.І., орган державної влади змушений буде звернутися із позовом про відшкодування шкоди завданої державному бюджету із стягненням усієї суми з Хоми О.З.

Напевно тому поведінка і намагання Хоми О.З тиснути на представників профкому первинної профспілки управління освіти і науки при повторному голосуванні за надання згоди на звільнення Волощук Н.І. (при першому голосуванні профком одноголосно надав відмову у згоді на звільнення) є «виправдною» і «логічною». Адже ніхто не бажає нести відповідальність за власний рахунок за особисто прийняті незаконні владні рішення. 

Нагадаємо, Хома Ольга Зіновіївна працювала вчителем в одній з міських шкіл Тернополя, потім дев’ять місяці обіймала посаду начальника відділу освіти у Козівському районі, так і не показавши жодних позитивних змін в районі. Окрім того, на той час у її відомстві виявлено порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 193 тисяч гривень. Це було виявлено фахівцями Державної фінансової інспекції в Тернопільській області під час ревізії відділу освіти Козівської райдержадміністрації (дані опубліковано в інтернет-виданні «Тернопільський тиждень» від 25 липня)

З чиєїсь «легкої руки» Хома О.З. стала очільником обласної освіти та науки, не маючи при цьому вищої кваліфікаційної категорії, і почала формувати кадрову політику таким чином, аби «оптимізувати» структуру управління, що призвело до незаконних звільнень висококваліфікованих спеціалістів цієї структури.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.