Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вступна кампанія до вишів України цього року проходила за зміненими правилами. Абітурієнти мали право обирати 5 спеціальностей та виставляти пріоритети заяви, якими показували ступінь бажання потрапити до того чи іншого університету або інституту.

Як повідомили у Міністерстві освіти, найбільше тямущих студентів з високими балами ЗНО отримали две львівських, кілька київських, один чернівецький та харківський вуз. Для них буде збережено або й збільшено фінансування розвитку, зарплат, наукових досліджень. Інші “кузні кадрів”, що не користуються популярністю, втратять значну частину коштів з державної казни. За задумкою чиновників – вступники та їх батьки своїми заявами на вступ оцінили якість і рівень освіти в тому чи іншому виші. Серед 20-ти найпопулярніших серед студентів немає жодного тернопільського університету! Для ТНЕУ рейтингова ситема взагалі обернулася катастрофою. Не зважаючи на чималу кількість заявників, оригінали документів на державну форму навчання принесла мізерна група молоді. Більшість обрали змогу навчатися у престижніших, на їх думку, економічних закладах.

Минулого року команда ректора Андрія Крисоватого “вибила” для ТНЕУ понад 2200 бюджетних місць денної форми навчання на ступінь бакалавра на всіх факультетах. За даними системи Вступ.інфо скористаються можливістю безоплатного навчання лише півтисячі юних українців та українок, менше однієї четвертої!

Приміром, на факультеті обліку та аудиту на 156 бюджетних місць лише 28 студентів, факультет банківського бізнесу зібрав 34 потенційних банкіри при можливості у 289, факультет комп’ютерних технологій залучив на популярні нині спеціальності 105 студентів, що становить менше третини від можливого. Є спеціальності, які не отримали жодного студента, зокрема політологія на юридичному факультеті та багато інших.

Повним провалом вступна кампанія обернулася для факультетів економіки та управління, фінансів а також міжнародних відносин імені Бодана Гавчилишина, де на кожне з восьми бюджетних місць знайшовся лише один студент. Вивчати премудрості аграрного бізнесу виявили бажання “аж” 7 абітурієнтів з 122 можливих. Лише половину охочих гризти граніт науки недобрав юридичний факультет, який на фоні всього ТНЕУ виглядає оазою популярності.

В наукових колах та серед членів приймальних комісій інших вишів відверто зловтішаються над колегами. Причинами жахливого падіння популярності економічного університету, де вчився один з президентів України, вважають відсутність аналізу змін в освіті, надмірну гонитву за студентами на платній основі та іноземцями. Та чи захочуть батьки фінансувати освіту дитини в вузі, куди і задурно мало хто бажає потрапити?

В наступних статтях ми розповімо про результати вступу в інші тернопільські вузи.

На фото: Ректор ТНЕУ розповідає екс-голові ОДА Хоптяну та олігарху Фірташу про свій вуз. Обоє гостей зараз переховуються від слідства.

   Хоптян, крисоватий, фото, університет, тернопільський тиждень   

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.