Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Незважаючи на Бюджетний кодекс України, який зобов’язує саме з державного бюджету виділяти кошти на компенсацію права пільгових категорій громадян України на проїзд громадському транспорті, у Києві на 2016 рік такі витрати не передбачили. Однак, як запевняє міський голова Тернополя Сергій Надал, у Тернополі пільговики збережуть право на безкоштовний проїзд.

Як в інших містах

Київ щороку не виконує свої соціальні зобов’язання, в тому числі й щодо компенсації перевізникам за перевезення пільгових категорій громадян. Тому місцевим радам доводилося щороку виділяти з міського бюджету кошти на компенсації на додачу до коштів з держбюджету. Однак, цього року з державного бюджету на ці потреби не виділили ні копійки, повністю переклавши цей обов’язок на місцеві ради.

Багато міст України почали шукати найпростіший варіант: замість того, щоб шукати гроші, аби забезпечити пільговикам їхнє законне право, вони часто йдуть шляхом найменшого спротиву. Зокрема, в односторонньому порядку підвищують ціну за проїзд у громадському транспорті, укладають з перевізниками меморандуми й урізають права тисяч інвалідів та пенсіонерів, які змушені виживати на 1200 гривень пенсії. Така ситуація спостерігається у «багатих» містах, таких як Харків, Запоріжжя. Думають піднімати ціну на проїзд у громадському транспорті і у Львові.

Як у Тернополі

Міський голова Тернополя Сергій Надал запевняє, що пільговики збережуть право на безкоштовний проїзд, бо функції державного бюджету переймає на саме міський.

«Для того, щоб зберегти пільговий проїзд у громадському транспорті для соціально-незахищених категорій ми щороку дофінансовували перевізників (додатково до державного бюджету), як компенсацію за пільгові перевезення. Цього року ці виплати повністю йдуть лише з місцевого бюджету. Так, на компенсацію перевізникам за пільгові категорії пасажирів з міського бюджету буде додатково виділено 19 мільйонів 520 тисяч гривень», - підкреслив міський голова Тернополя.

 «Цього року компенсація перевізникам за пільговиків йде лише з міського бюджету Тернополя»

Більше того, профінансовано й право тернополян на пільговий проїзд у приміських електричках.

«За тернополянами буде збережено право проїзду у тролейбусах, автобусах та маршрутках. Мерія також виділить кошти для компенсації проїзду у приміських електричках. Тим самим, пільгові категорії мешканців Тернополя зможуть й надалі безкоштовно їздити на дачі, у села тощо», - зазначив Сергій Надал.

Ще одна приємна новина для тернополян: ціни на проїзд у громадському транспорті Тернополя наразі не підніматимуть. 

 «Перевізники Тернополя прохали мерію встановити тариф на рівні 3 гривні 50 копійок»

«Тернопіль не пішов шляхом інших міст і щодо підвищення вартості проїзду. Наприкінці травня перевізники міста прохали мерію переглянути тариф на перевезення у громадському транспорті  та встановити його на рівні 3 гривні 50 копійок. Реагуючи на звернення, було створено спеціальну робочу групу, яка впродовж двох місяців вивчала це питання. Відповідно до висновку фахівців, рекомендовано утриматися від підняття тарифів у громадському транспорті міста. Що міська влада Тернополя й буде робити», - підсумував Сергій Надал.

Таким чином, у Тернополі, завдяки роботі мерії, вдалося уникнути непопулярних кроків у транспортній системі міста. Пільговикам залишили їх гарантоване Конституцією право на пільговий проїзд, а звичайним тернополянам – право на соціальну вартість проїзду у громадському транспорті.

За матеріалами ТМР підготувала Віра Сотник

      сергій надал, фото, тернопіль, міський голова, новини, тернопільський тиждень      

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.