Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

ВО «Свобода» продовжує активно нарощувати рейтинг у Тернополі та Тернопільській області за рахунок надвисокого рівня довіри до діючого мера-«свободівця» Сергія Надала. У той же час на Львівщині спостерігається падіння рейтингу «Свободи», активісти якої так і не змогли скористатися падінням рівня підтримки мера Львова Андрія Садового. Про це свідчать результати соціологічного дослідження проведеного у Тернополі соціологічною групою «Рейтинг».

Тернопільщина  – локомотив» Свободи»

ВО «Свобода» – лідер виборчих симпатій тернополян. Якби парламентські вибори проводилися наступної неділі, то за «Свободу» на Тернопільщині проголосувало б 18,2 % виборців. Це найкращий показник партії серед всіх областей України. Якби наступної неділі проводилися вибори до міської ради Тернополя, то ВО «Свобода» взяла б ще більше – майже 26 % (подати скан № 30) з відривом від 2 місця (ВО «Батьківщина») майже у 2 рази.

 рейтинг, надал, свобода, тернопіль, фото, тернопільський тиждень 

Серед всіх загальноукраїнських політиків за рівнем довіри лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок у Тернополі впевнено займає 2 місце з показником рівня довіри у 44 %. На першому місці представник «Батьківщини» Надія Савченко (56 % підтримки), однак її показник є ситуативний. До того ж, опитування проводилося до її незрозумілих заяв про необхідність переговорів з бойовиками. Показово, що рейтинг Тягнибока на Тернопільщини, порівняно з жовтнем 2015 року, зріс аж на 15 % (скан слайду №8). 

 рейтинг, надал, свобода, тернопіль, фото, тернопільський тиждень 

Сергій Надал – локомотив тернопільської «Свободи»

 

Збільшення загальнопартійного рейтингу ВО «Свобода» на Тернопіллі та особистого Олега Тягнибока пояснюється рекордною підтримкою тернополян міського голови Тернополя, «свободівця» Сергія Надал. Політику Надала підтримують 80 % тернополян, а прямий «мерський рейтинг» складає майже 70 % (подати скан №25). Цікаво, що рекордною є підтримка мера Тернополя і в межах цілої Тернопільської області. 

Таким чином, саме робота Сергія Надала на посаді міського голови Тернополя позитивно впливає не лише на його особистий рейтинг, а й рейтинг ВО «Свобода» та її лідера Олега Тягнибока.

    рейтинг, надал, свобода, тернопіль, фото, тернопільський тиждень    

ВО «Свобода» у пошуках «львівського Надала»

 

Ще одним доказом позитивного впливу Сергія Надала на рейтинг «Свободи» на Тернопіллі є падіння рейтингу партії у колись теж «свободівській» Львівській області. Як показує опитування «Рейтингу» у Львівські області, якби вибори до Верховної Ради відбулися у липні ВО «Свобода» набрала б на Львівщині лише 6,1 % голосів (у Львові – 6,3). Незважаючи на вихід представника ВО «Свобода» Руслана Кошулинського у другий тур мерських виборів у Львові, партія не змогла втримати високий рейтинг. Активісти «Свободи» очолили протестний рух проти політики міського голови Львова, однак не змогли зробити його масовим. Дається взнаки також й відсутність у Львові серед «свободівців» харизматичного лідера, адже Руслан Кошулинський, після місцевих виборів у Львові, фактично відійшов від політики. Очевидно, щоб повернутися на лідерські позиції на Львівщині, «свободівцям» потрібно знайти «львівського Надала», який власним авторитетом та підтримкою серед населення зможе «витягнути» рейтинг «Свободи».

А поки що загальний рейтинг ВО «Свободи» на західній України (який складає більше 10 %) формується переважно за рахунок Тернопільщини (особливо Тернополя) та частково Івано-Франківщині, де також посаду міського голоси займає «свободівець» Руслан Марцінків. Таким чином, ВО «Свобода» на сьогодні є єдиною партією в України, чий рейтинг формується не зверху завдяки центральним лідерам, а знизу – завдяки мерам та місцевим активістам.

За матеріалами опитувань соціологічної групи «Рейтинг»

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.