Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

16 серпня відбулася обласна освітянська конференція, яку нібито спільно організували управління освіти і науки ОДА і Тернопільський ОКІППО.

Чужий дурень – сміх, а свій дурень – стид (або дещо про освітянську конференцію)

Чому нібито, бо Соромно за те, що саме «організував» інститут під назвою «Обласна освітянська конференція».

Соромно, напевно, всім: і науково-педагогічним працівникам та методистам інституту, і керівникам відділів освіти райдержадміністрацій та районних методичних кабінетів, і методистам з районів, і представникам об’єднаних територіальних громад, і управлінню освіти і науки ОДА, яке довірило проведення такого важливого заходу некомпетентним людям, а також обласній освітянській профспілці, яку просто забули запросити.

Соромно за виступ директора інституту на конференції, бо весь його виступ, окрім пустопорожніх балачок про значення освіти, звівся до підвищення кваліфікації педагогічних кадрів без конкретики, зміни його стилю керівництва з авторитарного на адаптивний і до проведення акредитації та ліцензування інституту. А кому цікавий стиль керівництва Петровського чи міфічна акредитація інституту? Присутні так і не зрозуміли, чим буде займатись головна методична установа області протягом наступного навчального року і яке завдання стоїть перед методичною службою області взагалі. Напевно це не прозвучало тому, що Петровський, як археолог, ще «не докопався» до поняття методичної роботи, а щодо поняття методична служба, то у виступі директора методичної установи його взагалі не було.

Соромно за заступника директора інституту з виховної роботи, який на той час виконував обов’язки в.о. директора, і, напевно,  не цікавився, що будуть представляти  на секційних засіданнях люди. Проте, наважився виступати-рятувати ситуацію через відсутніх спікерів з обласної ради та ОДА, отримавши оплески не за суть самого виступу, а за те, що пора закінчувати пусту балачку і залишити трибуну.

Про владців, які проігнорували захід, окреме слово – НЕПОВАГА до освітян, які з’їхалися з усіх куточків області, щоб почути з вуст чиновників напутні слова напередодні нового навчального року. Проте сподівання сіячів доброго, вічного, мудрого виявились марними – ніхто з престолосидящих не зійшов з владного Олімпу до простих,  на їхню думку, педагогів з периферії…

Соромно за Когут О.І., в.о. заступника директора (на той час) з навчально-методичної роботи, яка так до кінця і не змогла зібрати методичні рекомендації та вчасно надати їх запрошеним для роботи.

Соромно за керівників секцій з «клану Петровського», які не змогли організувати якісну роботу в секціях і це побачили присутні на секціях люди з усієї області.

Помпезна передача на телеканалі ІНТБ про проведену обласну конференцію – це суцільний фарс, бо насправді і приблизно тієї розумової помпезності не було: всі говорили про все і ні про що.

Освітяни з усієї області, яких зібрали на заході, навіть не відкривали своїх записників, тому що не було в жодній з доповідей обласних «акул педагогіки» нічого цікавого, тим паче такого, щоб хотілося занотувати і втілити у життя в своєму районі.

І знову, як і рік тому, в інституті виникла парадоксальна ситуація, коли є двоє керівників, а керувати немає кому. Але рік тому було двоє в.о. директора інституту, а зараз з’явилось двоє в.о. заступників з навчально-методичної роботи. Замість того, щоб залучити до підготовки та проведення заходу заступника з навчально-методичної роботи Свінних Г.Г. та заступника з наукової роботи Уруського В.І., які провели вже не одну таку конференцію і мають величезний досвід, Петровський реально хоче їх позбутися доручивши проведення конференції своїй «молодій» команді, яка з успіхом «провалила» цей захід.

Все це відбувається через те, що до управління інститутом прийшла людина, яка за неповних шість місяців «адаптивного» керівництва (не по Арджірісу і якщо хочете – «вибіркового», тобто слухаю не тих, хто знає, а тих – хто плескає в долоні) робить те, що до нього ніхто не зміг зробити – нівелює роль інституту як методичної установи!

Немає нічого небезпечніше влади в невмілих руках, - писав відомий Ж.-Ж. Руссо, -  і він був на 100% правий!

Закономірно виникає запитання: чи потрібна така методична установа методичним службам області та новостворених громад? Тим паче громад, які мов сліпі кошенята бовтаються в воді, у якій їх вирішили потопити ті, хто ініціював їх створення…Що можуть навчити жовтодзьобих керівників органів управління освітою в громадах такі ж жовтодзьобі методисти інституту  - НІЧОГО! Отак і працюємо – для галочки, ті провели, а ті прослухали… Деградуємо, панове освітяни, деградуємо…

Висновок кожен зробить сам…

З редакційної пошти

Коментарі  

 
+5 #11 обєктив 29.08.2016 11:01
Був в нього студентом в педагогічному - з нього ніякий археолог,він археолог хіба що теоретик, в знаних археологічних "колах" країни його незнають,він невідомий просто для них, лекції читає з "листочка", жодного особистого досвіду з археологічних експедицій для студентів та користі від його "бурчання під ніс" небуло, а "сраколизів" серед студентів він завжди любив,це правда.. НЕДОвчений, докторську так і не написав,бо небуло про що писати - на експедиціїж нормлаьні сам неїздив,бо не в темі, НЕДОвикладач, який нічого корисного незробив для студентів,тільк и заганяти нормальних студентів вмів, та й нормальні і адекватні викладачі його недолюблювали, а комуніст ще той..., короче він просто лузер по житті і НЕДО...
Цитувати
 
 
+3 #10 Ю.В. 28.08.2016 20:48
Якщо змінювати керівництво інституту, то чому б не призначити директором Вітенка І.М., який пройшов всі щаблі від методиста до кандидата наук, і знає роботу інституту зсередини. А не так як недовчений методист з виховної роботи, борець з торгівлею людьми Петровський.
Цитувати
 
 
+1 #9 Віталій 28.08.2016 13:54
Шановна "Читач". Всі знають, що Петровський для вас "ЦАР і БОГ", тому що знову прийняв на роботу, виплативши чималеньку компенсацію. Знають також, за що вас, вчителя початкових класів з ІІ категорією, прийняв на роботу попередній директор. Ви забули, що Петровський колишній комуніст, а комуністів, як і кегебістів, колишніх не буває. І саме ця конференція була в комуністичному стилі, коли основним є ідеологічне питання (згадайте виступ заступника з виховної роботи) і пустопорожні балачки про значення освіти, що відмітили всі присутні. Та й "компетентність" Петровського, особливо в методичній роботі", дуже помітна була. Побачимо, що ви скажете про Петровського, коли отримаєте другу догану та автоматичне звільнення з роботи. Тоді будете судитися з ним за незаконне звільнення і будете праві.
Цитувати
 
 
-1 #8 Віталій 28.08.2016 13:17
Шановна "Читач". Всі знають, що Петровський для вас "цар і Бог", тому що знову прийняв на роботу незаконно, виплативши чималеньку компенсацію. І за що вас прийняв на роботу колишній директор, також відомо. Але ви забули, що Петровський сам колишній комуніст, а колишніх комуністів не буває. А те, що цьогорічна конференція якраз і була проведена саме в комуністичному стилі, коли на першому місці ідеологія однієї партії (згадайте виступ заступника з виховної роботи) і пустопорожні балачки про роль освіти та некомпетентніст ь саме директора, побачили всі. Петровський не те що не дав освіті чогось нового, він довів інститут "до ручки". І ви це добре знаєте, але духу признатися не вистачає. Не дай Бог ще одну догану дасть і звільнить. І тоді ви будете судитися з ним, тому що це дійсно буде незаконно.
Цитувати
 
 
+2 #7 Міля 28.08.2016 06:38
Була на тій конференції. Безглузда і примітивна Автор правду написав.
Цитувати
 
 
+3 #6 Олег 27.08.2016 21:41
Галасу на цілу область, а результат - 0,0.
Шановні освітяни, чому ви сиділи на конференції, а потім на колегії схиливши голови, тихенько обурюючись?
Поки будемо мовчати нічого не поміняється на краще
Цитувати
 
 
+5 #5 Стас 27.08.2016 20:54
Написана свята правда про конференцію і сумно з того приводу, що так воно в нас. Бо хтілося би ліпше!
Цитувати
 
 
0 #4 Олег 27.08.2016 20:16
Шановні колеги,в цьому інституті потрібно міняти все відповідно до вимог часу. Повністю оновити колектив, поставити директора-менеджера і тільки тоді щось поміняється.
А то галасу на цілу область, а користі 0,0
Цитувати
 
 
+7 #3 Батьки 27.08.2016 18:31
Що говорити про область, якщо в районному центрі призначили в.о. директора опорної школи, людину, яка ніколи сама нічого не робила, за неї завжди все роблять вчителі, яка була в партії регіоні, для якої комп'ютер - це телевізор і можна багато негативних речей перелічувати про назначеного в.о..Тепер напевне за неї будуть всі потрібні документи робити ті, які її призначили. Не розумію, за що повмирали молоді хлопці на Майдані, щоб до влади приходили такі нездари.Деградація освіти починається із таких призначень.
Цитувати
 
 
+1 #2 Читач 27.08.2016 03:29
Та знаємо ми цих Свінних і Уруського, котрі щороку переповідали накази Міністерства і співали оди керівництву у радянському стилі. Що нового ці двоє могли б дати освіті сучасній, окрім як некомпетентсті і безінціативност і. Що може так званий заступник з науки Уруський не знаючи нічого про науку, навіть без ступеня чи рівня магістра
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.