Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

“Кузнею кадрів” політичної і чиновницької еліти Тернопільщини керуватиме залежний від начальства порошенківець

На історичному факультеті Тернопільського національного педагогічного університету імені Влодимира Гнатюка відбуваються політичні процеси крутіше ніж на печерських пагробах у Києві.

володимир місько, університет, фото, декан, депутат, скандал, тернопільський тиждень

 Здавалося б кому потрібне місце пересічного декана факультету провінційного вузу, але...

Боротьба за крісло декана цього факультету чи не вперше нагадує бої за Сталінград.

Крісло, яке від часу створення факультету займала поважна професура, нині займає не дуже поважний,  проте вправний продавець депутатських голосів, депутат Тернопільскої міської ради Володимир Місько (на фото).

Його  пов'язують  не лише з керівництвом обласної БПП «Солідарність», але і з самим ректором Кравцем, ще з тих часів коли Місько клав під ректорат весь студентський актив.

Нині Володимир Місько наказом ректора призначений тимчасово виконуючим обов'язки декана історичного факультету, як подейкують, за особистий внесок у присвоєнні Володимиру Кравцю почесного звання “Почесний громадянин міста Тернополя”, яке нещодавно зі скандалом вирішили дати ректору депутати (ми писали проце в статті То хто ж насправді ректор університету в Тернополі?

Та ось прийшла пора вдячності, і Місько, будучи прямо залежним від Кравця, отримав свій “пряник”, у вигляді посади.

В червні цього року закінчився контракт у професора Миколи Бармака, який три роки очолював факультет. Та збори колективу, які мають обрати декана і якого затвердить міносвіти, не відбуваются. Натомість “з барського плеча” отримує посаду із додатком т.в.о. нічим не примітний, пересічий, проте політично активний та наближений до Кравця Володимир Місько.

Який при всіх найоптимістичніших прогнозах не набрав би і 10% підтрики професорсько-викладацького складу історичного факультету.

Та в очах ректора є найбільш достойним “порулити” “кузнею кадрів” політичної і чиновницької еліти Тернопільської області.

Підгрунтя для того, щоб змістити від керівництва факультету професорсько-викладацькі кола середнього покоління, готував ректор і то давно. Факультет не отримував державного замовлення, кілька років підряд набирали лише 20 студентів. А з приходом “ молодого і перспективного” отримав замовлення 50, з наголосом на особистій заслузі Міська і Кравця, мовляв, “вибили”.

На факультеті, який виховав не одне покоління наукової та громадсько-політичної еліти і який очолювали професори, чи мінімум доценти, нині перемогло “рішалово-по новому”, коли за почесне звання в колекції ректора дають “князівство” у подарунок.

Джерело: Тернопільський кореспондент

 

 

Коментарі  

 
+1 #2 вчитель 02.09.2016 10:59
я закінчив історичний факультет і знаю, що всім на факультеті керує бувший комуніст і секретар парткому Алексієвець, який написав свою професорську роботу про розбудову соціалізму в ГДР, і який переслідував патріотів. Цього майже 80 річного "історика" вже давно треба на СМІТНИК ІСТОРІЇ
Цитувати
 
 
+1 #1 обєктив 31.08.2016 10:15
Якщо він стане деканом факультету, то це буде ПОВНА ГАНЬБА як для педуніверситету , так і для історичного факультету! цей "ректорська підлиза", який "живе" на гроші із студентів, дисертацію із трудом захистив в тому ж ТНПУ завдяки фактично Кравцю, який донедавна вже давно не будучи студентом, а вже викладачем, очолював профспілку студентів, що не вкладається не те що в голові, а в нормальному демократичному суспільстві..але надіємось, що на факультеті знайдуться більш гідні кандидати - чесні і достойні для такої посади...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.