Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопіль - одне із чотирнадцяти міст України, у якому впроваджується електронна система «Громадський проект» для реалізації Громадського бюджету в місті. Уже з 1 жовтня стартує подача проектів від тернополян.

«Громадський проект, або проект участі - це залучення громадськості до використання бюджетних коштів. Прийом проектів розпочнеться 1 жовтня та триватиме місяць, далі передбачені процедури відбору та голосування. Ті проекти, які пройдуть усі етапи, будуть реалізовані у 2017 році», - розповідає начальник управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак.

Проекти зможуть подавати лише мешканці, які мають тернопільську приписку. На першому етапі - етапі подання заявки - проект повинні підтримати підписами 25 однодумців. Далі його розглядатимуть на Номінаційному комітеті.

«До Номінаційного комітету входить по четверо депутатів міської ради, представників громадських організацій та міської ради. Основне завдання Номінаційного комітету - це технічний відбір поданих проектів на предмет відповідності умовам «Громадського бюджету», - розповідає голова Номінаційного комітету, депутат міської ради Назар Зелінка. - Наприклад, може бути поданий проект закупівлі обладнання в обласну дитячу лікарню. Проте, на жаль, цього міський бюджет не може фінансувати і такий проект буде відхилений. Також комітет буде допомагати авторам доопрацьовувати проекти, або, якщо буде дві подібних заявки, комітет пропонуватиме авторам ці проекти об’єднати, тощо».

Після цього розпочнеться етап публічного голосування на офіційному сайті проекту або у ЦНАПі. За проекти можна буде проголосувати через BankID або безпосередньо у ЦНАПі, пред’явивши паспорт. Ті проекти, які по рейтингу наберуть найбільшу кількість голосів у рамках суми фінансування громадського бюджету, будуть реалізовані у 2017 році.

Довідка: Система «Громадський проект» реалізовується «Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень за підтримки USAID.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.