Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Будинкові лічильники тепла встановлять у багатоповерхових будинках Тернополя. На їх придбання та встановлення з міського бюджету цьогоріч виділено 4 млн. грн.

«Наша мета - обладнати усі багатоповерхівки Тернополя будинковими лічильниками тепла. За виділені кошти з міського бюджету наразі будуть встановлені лічильники лише у частині будинків міста, які не охоплені програмами, що фінансуються зі Світового банку та ЄБРР, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Монтажні роботи розпочнуться у листопаді, а зараз триває виготовлення проектної документації».

Очільник Тернополя наголошує, що завдяки лічильникам тепла люди будуть сплачувати лише за фактично спожите тепло, а будь-які втрати тепла від котелень до мереж будинків будуть проблемою виключно «Тернопільміськтеплокомуненерго».

«Після встановлення будинкових лічильників тепла оплачувати рахунки також будуть і ті мешканці, які мають індивідуальне опалення. Щоправда, лише за площу спільного користування - сходові клітки, горища та підвали», - додає очільник Тернополя.

,До речі, через велику заборгованість комунальне підприємство «Тернопільміськтеплокомуненерго» не проводить робіт із модернізації. Крім цього, юристи підприємства називають діючі тарифи на тепло економічно необґрунтованими.

«Від нас вимагають поліпшення якості послуг. Але ніхто не питає про наші можливості. Одна з великих проблем – фінансова. Підприємство має чимало боржників. На сьогоднішній день загальна заборгованість споживачів перед підприємством становить – 25 мільйонів 915 тисяч; з них населення заборгувало 21 мільйон 962 тисячі; інші споживачі – п’ять мільйонів 466 тисяч. Заборгованість є немаленька, у цьому напрямку працюють наші юристи. Пробують укласти договори реструктуризації, щоб споживачі могли частинами виплатити борги. Ми розуміємо, що на сьогоднішній день платоспроможність населення досить низька, але є субсидії. Також тернополяни мають можливість частинами гасити борги. Тож ми сподіваємося, що проблема буде вирішена», – відзначив начальник виробничо-технічного відділу КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Віталій Грубенюк.

 

Нагадаємо, упродовж літа КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» капітально відремонтувало лише одну котельню. Необхідних грошей на модернізацію системи теплопостачання міста наразі немає. Однак комунальне підприємство очікує фінансової підтримки з міжнародних організацій.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.