Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопіль - одне з чотирнадцяти міст України, яке впроваджує «Громадський бюджет». Завдяки цьому проекту тернополяни самостійно, шляхом голосування через Bank ID або ж у ЦНАПі, впродовж двох тижнів вирішували, на реалізацію яких проектів наступного року спрямувати 1% коштів міського бюджету.

«Ми розраховували, що буде набагато більша активність тернополян. Насамперед у подачі проектів, адже їх надійшло на розгляд понад 70, а участь у голосуванні взяло лише 5539 тернополян, при цьому вони віддали за проекти понад 14 тисяч голосів. Це означає, що деякі люди голосували за два-три проекти, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Наразі є визначені проекти-переможці - це одинадцять малих та чотири великих, на реалізацію яких будуть спрямовані кошти з міського бюджету у 2017 році».

Очільник Тернополя каже, що на реалізацію проектів «Громадського бюджету» було виділено 5 млн. грн. - це 1% від суми власних надходжень міського бюджету. Беручи до уваги бюджет Тернополя на 2017 рік, сума на «Громадський бюджет» може бути збільшена. Відтак буде можливість або залучити додаткові проекти до реалізації, або коригувати суму в проектах переможців, оскільки у всіх цих проектах кошториси умовні. Наразі над уточненим кошторисом працюватимуть профільні управління міської ради разом з авторами проектів та напрацьовуватимуть механізм їх реалізації.

Підсумки конкурсу та офіційне оголошення переможців було оголошено на засіданні Номінаційного комітету 24 листопада.

«Із загальної кількості голосів Номінаційний комітет визнав недійсними 45 голосів. З них 12 бланків були невстановленої форми зразка та ще 33 голоси було прийнято у суботу, а відповідно до графіку голосування, у цей день ЦНАП не мав права приймати голоси. Проте навіть ці голоси не впливають на результати визначення переможців, - каже депутат міськради, голова Номінаційного комітету Назар Зелінка. - У результаті ми маємо чотири великі проекти-переможці: «Соціальний мультиспортивний зал Тернополя», «Молодіжний центр», «Чужих дітей не буває» та «Центр Науки»».

Також перемогли одразу одинадцять малих проектів, сума на реалізацію яких разом складає мільйон гривень:

1.                              «Чисті парки – радість для кожного»;

2.                              Облаштування вуличних тренажерів у Старому парку;

3.                              Онлайн послуги для тернополян;

4.                              Ремонт комунального приміщення громадської організації;

5.                              «Ветерани патріотам»;

6.                              Дитячі майданчики на території дитсадка для мешканців м-н «Канада»;

7.                              Встановлення вуличних спортивних тренажерів;

8.                              Будівництво парку для велосипедних змагань (МТБ-парк);

9.                              Облаштування спортивно-ігрового майданчика по вул. М.Кривоноса, 1;

10.                         Мистецький фестиваль «Ї»;

11.                         Спортивна Туристизація Тернополя: спорядження для дітей та дорослих ГО «СТК «ЛЕГІОН».

«Тернополяни зробили свій вибір. Всі проекти є цікавими і навіть ті, які не стали переможцями, ми візьмемо за основу і будемо розглядати можливість їх реалізації, - додає Сергій Надал. - Звичайно, ми розраховуємо, що надалі на «Громадський бюджет» буде подано більше інфраструктурних проектів, які потрібні місту, це ремонти доріг, дворів, облаштування спортивних майданчиків та створення об’єктів соціально-культурного призначення».

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.