Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З перервою у тиждень Тернопільська область знову приймає високу делегацію. Услід за Володимиром Гройсманом на Тернопілля завітає Петро Порошенко.

Ініціатива знизу

90% відсотків візитів перших осіб держави в регіони – це ініціатива місцевого начальства, яке хоче у такий спосіб нагадати про своє існування. Заради цього в програму візиту підбираються об’єкти, щоб було що показати першій особі. Якщо не власну роботу, то принаймні чужу працю. В тернопільському випадку – звитяги підприємців. Цього разу Президента хочуть потішити відкриттям цехів СЕБН-Україна у Чорткові та холодильним обладнанням для фруктосховища відомого фермера Петра Гадза.
Ймовірно, Степан Барна скористався давніми контактами з оточенням Порошенка, яке допомогло вписати в плани Президента візит на Тернопільщину. Питання для чого?

Спроба переконати Київ, що все добре

Відповідь на поверхні – несподіваний візит Володимира Гройсмана минулого тижня. І для Барни, і для його близького оточення він став неприємним сигналом. У ході візиту з’ясувалися неприємні речі. По-перше, Барна втратив монополію на спілкування з першими особами країни. В почті Гройсмана, який летів до Тернополя, з’явився мер Тернополя Сергій Надал, з яким у Барни триває суперечка за землі для учасників АТО. Не виключено, що у цьому конфлікті Прем’єр став на бік мера. По-друге, манера проведення Гройсманом нарад була позбавлена компліментарності по відношенню до керівника області. Після “панібратства” Барни у стосунках з більшістю керівників держави холодність Гройсмана “кидалася в очі”.
Такий перебіг явно не влаштовує Барну та його ляльководів. Для того, щоб продовжувати наганяти страх на васалів та союзників, потрібен був хід у відповідь. І візит президента – це найкращий хід.

Тримати еліти в страху

Ще один важливий момент – політичний. Після фіаско на виборах громади у Борщові, де провладна БПП показала третій результат, керівництву ОДА вкрай важливо показати єдність адмінресурсу перед виборами 18 грудня в решті громад. Серед місцевих еліт, які рік тому “загнали” у списки Порошенка, почали виникати сумніви у правильності вибору. Навіть у Трибухівцях, де сьогодні побуває президент, кандидат від влади на посаду голови громади йде вибори самовисуванцем, а не від БПП.
Показовими для місцевої влади стануть вибори у Вишнівці та Залізцях. У штабах опонентів стверджують про тиск на їхніх кандидатів з боку так званого адмінресурсу. Власне, візит Порошенка для місцевих еліт має стати сигналом “залізобетонності” аргументів влади.

Спокій на свята?

Четверта причина – банальна. Візит першої особи наприкінці року – це хороший імунітет від подібних візитів, як мінімум, на півроку. У цей відрізок часу можна розслабитися, творчо відпочити та подумати про матеріальні речі. Розставивши своїх людей на ключові посади тандем Барни-Заставного отримає на півроку перепочинок від надоїдливих київських візитерів та можливість ще більше затрамбувати власні позиції.

Джерело: За Збручем

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.